Александра Милева разказа защо е запалила руското знаме

2
Бях на фронтовата линия в Донбас и видях какво причинява руската армия на украинците, заяви жената
Бях на фронтовата линия в Донбас и видях какво причинява руската армия на украинците, заяви жената Видео: NOVA

Бях на фронтовата линия в Донбас и видях какво причинява руската армия на украинците, заяви жената

Жена изрази своята гражданска позиция, като написа думата „убийци” пред Руския културно-информационен център в столицата и запали руското знаме. След като беше арестувана за своята постъпка, съдът реши да я оправдае.

Александра Милева, активистка, която не се страхува да демонстрира своята позиция по обществено значими въпроси, разказа за мотивите си да извърши този протест в ефира на телевизионното предаване „Здравей, България” по NOVA.

Милева разкри, че нейните действия са били провокирани от ужасяващите сцени, на които е станала свидетел в Донбас, Украйна. „Преди няколко седмици се върнах от Донбас, където бях на фронтовата линия и видях какво причинява руската армия на украинците. Стояхме в мазето на украински дядо, дронове караха над нас, а бомби падаха около нас. Бях много разстроена и затова направих този протест, сподели тя.

Този протест е част от нарастващото недоволство срещу руската агресия в Украйна, която продължава да създава опустошителни последици за местното население. Позицията на Милева е израз на солидарност с украинския народ и протест срещу войната, която за нея символизира разрушение и смърт.

След задържането ѝ, Александра беше изправена пред съда, където съдебните власти разгледаха нейния случай и прецениха, че нейните действия са акт на изразяване на мнение, защитен от правото на свобода на словото. Съдът реши да оправдае Милева, което е важно послание за всички граждани, които искат да изразят несъгласието си с действията на дадена държава или организация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    20
    Пфууууу, ГНЯС!
    Убеден съм, ча тая е транссексуален гей със спаружени мъди между краката!
  • 10
    19
    До Григор
    Напълно си прав-тази вмирисана наркоманка е получила пари за да направи провокацията,това е ясно на всеки,дори и на вонящия бесарабски пепераст мартинчо,който задавал въпроси на Румен Радев хахахаха
  • 8
    18
    Григор
    Госпожата е дълбоко нечестен човек и е на светлинни години от обективността. Аз имам няколко въпроса към "обективната" госпожа. 1. През 2019 година на екран се появява документалния филм на Любомир Данков "Децата на Донбас". Филмът е честен разказ за случващото се в Донбас, като авторът е оставил героите си сами да разказват. Филмът се появява повече от две години преди да започне войната, когато никой не е предполагал, че ще има такава. Той има множество награди в цял свят. НЕЩО ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ТОЗИ ФИЛМ, ГОСПОЖО? 2.Има интервю с Любомир Данков, което е озаглавено "Нямаше да има война, ако нямаше осем години премълчаване"! ЗАПОЗНАТА ЛИ СТЕ С ТОВА ИНТЕРВЮ, ГОСПОЖО? 3. Съществува документален филм "Донбас" на френската журналистка Ан-Лор Бонел. За този филм тя е загубила работата си, защото не съответствува на линията на Запада. И ЗАТОВА ЛИ НЕ СТЕ ЧУВАЛИ НИЩО ГОСПОЖО? 4.Френския журналист Адриан Буке е бил две седмици с "Азов" и разказва за зверствата, които са вършили с пленените руски войници и за това как са разполагали системи за залпов огън и складове с боеприпаси в жилищни квартали. И ЗАТОВА ЛИ НИЩО НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ГОСПОЖО? 5.В Донецк съществува "Алеята на ангелите" в която са погребани над 200 дечица убити от фашистките обстрели в периода 2015-2022 година. И ЗА НЕЯ ЛИ НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ И НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ГОСПОЖО?! 6.С нашите славянски братя от Русия имаме : ОБЩ ЕЗИК, ОБЩА КУЛТУРА, ОБЩА РЕЛИГИЯ И ОБЩИ ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕНИ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ ИМАМЕ ЗНАМЕ И ХИМН! ТОЕСТ, ИМАМЕ НАШАТА БЪЛГАРИЯ! САМО ЗАВЪРШЕН ИДИОТ МОЖЕ ДА ИЗГОРИ ФЛАГА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА!
  • 5
    17
    До 15
    Крим е на който го владее бе,курво бесарабска,да еба майка ти неграмотна да еба - нищо не дава право на усраинската сган да "владее" Крим,да ти сера в устата ибрикчийска да ти сера
  • 8
    16
    Учуден
    Учуден съм,че умствено изостаналата бесарабска пеперуга си въобразява,че може да задава въпроси на президента Румен Радев.И то цели 30.Сега ясно се вижда колко се е стреснал ДеБелян ПеПеевски след като е раздал такива опорки на смрадливите си ибрикчии.Курво бесарабска - тия въпросчета можеш да си ги завреш в ебания хохълски задник хахаха същото се отнася и за минет-лиева
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари