Александър Томов: Случващото се в БСП е почти революция

0
Левите сили с амбиция за консенсусно правителство
Левите сили с амбиция за консенсусно правителство Снимка: Bulgaria On Air

Левите сили с амбиция за консенсусно правителство

На 6 септември трябва да се съсредоточим върху идеята за единение на нацията. За първи път от дълго време насам ръководството на Българската социалистическа партия демонстрира откритост и широта на възгледите, като се обърна към всички леви сили. Вчера бе подписано споразумение, а препятствията по пътя към това обединение не са от значение. Това заяви професор Александър Томов от "Българската социалдемокрация - Евролевица" в ефира на предаването "Денят ON AIR".

Той подчерта, че обединението не е самоцел, а носи със себе си програма, която предлага реална алтернатива.

„Целта ни не е просто да повишим изборния резултат. До десет дни ще представим програма, която ще бъде коренно различна и ще постави край на изоставането на България, както и на бягството на младите хора в чужбина. Борим се за две неща - да водим страната напред и да постигнем консенсус в следващия парламент“, обясни проф. Томов в предаването.

Антикорупционна програма и реформи

Проф. Томов постави акцент върху проблемите с корупцията и предложените решения за справяне с нея. Според него, обединението, подписано вчера, има потенциала да бъде напълно антикорупционно.

„Няма да има нито един кандидат в листите, който да е обвинен в кражба на държавни средства. Всички знаем кои са отговорните за злоупотребите. Прокуратурата не е изпълнила задълженията си, но това не е достатъчно. Моделът на Бойко Борисов, който контролира бизнеса и си осигурява власт и пари, трябва да бъде унищожен“, категоричен е Томов.

Икономическото развитие на България

По отношение на икономиката проф. Томов изтъкна, че България се нуждае от икономически подем и единение.

„Време е да загърбим личните амбиции и да се обединим. Това, което става в БСП, прилича на революция. Тройката Зафиров, Вигенин и Гуцанов вървят по нов път, обръщайки всичко наопаки. Върнахме си доверието и предоставихме изцяло контрола върху листите на господин Атанас Зафиров. Има два варианта за нов кабинет. Единият предвижда консенсусно правителство без участието на ГЕРБ, ако мнозинството на промяната успее. Другият вариант е програмно правителство с конкретни цели, което също зависи от волята на избирателите. Нуждаем се от сериозно и стабилно управление“, обобщи професор Томов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари