Александър Томов: Грешка беше ограничаването на правата на президента

0
Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" предупреждава за високи цени на тока
Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" предупреждава за високи цени на тока Снимка: Bulgaria ON AIR

Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" предупреждава за високи цени на тока

Проф. Александър Томов, лидер на партията "Българска социалдемокрация - Евролевица", изрази сериозни опасения за бъдещето на страната в интервю за предаването "Денят ON AIR". Според него ограничаването на правата на президента е било грешка, която може да има сериозни последици за политическата стабилност на България.

Томов подчерта, че страната се нуждае от консолидация в условията на нарастваща политическа нестабилност. "На югоизток от нас става нещо страшно. Вчерашните изявления на Ердоган бяха посрещнати войнствено от Израел, а атаката срещу "Хизбула" доведе до директни заплахи от иранците. В такъв момент страната има нужда от консолидация," коментира той. Според Томов, процесът на разпадане на политическата система е дълъг и сложен, като само в последните четири години са регистрирани 15-16 нови партии.

Лидерът на "Българска социалдемокрация - Евролевица" акцентира върху необходимостта от нови политически субекти и координация. Според него времето за това е ограничено и трябва да се използва ефективно. "И в ляво, и в центъра, и в дясно стои въпросът за много сериозни опити за интеграция. Очаквам както алианси, така и поява на нови субекти, но не на основата на отделни лидерски амбиции, а на основата на координация," допълни Томов.

Той също така подчерта, че ниската легитимност на властта води до разпадане. "Коя партия е стабилна в момента? ДПС е във война, БСП е във война. "Продължаваме Промяната-Демократична България" очевидно има тежки проблеми. Къде отиваме ние като държава, като страна?" - задава риторично въпроса професорът.

Според него, в момента България е изправена пред сериозни проблеми в 4-5 сектора, които могат да доведат до значителни трудности за хората през следващата година. "Догодина ще бъде тежко за хората - ще има високи цени на тока, ще има изпитания. Хората изчакват, защото не знаят властта накъде ще тръгне," предупреждава той.

Проф. Томов завърши с призив към президента и политическите лидери да намерят начини за диалог и консултации, за да се избегнат непоправими грешки, които биха могли да задълбочат кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари