Александър Николоски: Кой ми иска оставка - олигарх номер едно в България?

1
Това, което Бойко Борисов направи, показва какво всъщност искат те, заяви вицепремиерът на РСМ
Това, което Бойко Борисов направи, показва какво всъщност искат те, заяви вицепремиерът на РСМ Снимка: БТА

Това, което Бойко Борисов направи, показва какво всъщност искат те, заяви вицепремиерът на РСМ

Вицепремиерът на Република Северна Македония Александър Николоски определи като пряка намеса във вътрешните работи на страната изказването на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска неговата оставка. Причина за това стана коментар на Николоски по телевизия „Алфа“, в който той нарече домакините на президента Гордана Силяновска в София „нецивилизовани“ и „мизерни“. В интервю за ТВ „Сител“, Николоски сподели, че думите му са били съгласувани с премиера Християн Мицкоски и изтъкна, че действията на Борисовпоказват какво всъщност искат те – да контролират политическите процеси в Северна Македония“.

Да видим кой ми иска оставка? Олигарх номер едно в България, чиято партия се разпада. Бивш премиер, обвинен в корупция. Председател на политическа партия с ясни проруски позиции, която не признава (Северна) Македония, заяви Николоски.

Относно посещението на президента Силяновска в София и липсващото държавно знаме на Северна Македония в българското президентство, Николоски коментира, че изявлението му е било честно и не смята, че е преувеличил. Той добави, че ако Северна Македония реагираше на всички обидни изказвания на български политици, би трябвало само с това да се занимават.

„Може би е била грешка с липсващото знаме, такива неща се случват. Но какъв беше отговорът на Румен Радев? Вместо да се извини, той започна да обижда нас. Едно извинение и жест на добра воля, например поставяне на македонски и български знамена на главния булевард в София, щеше да бъде достатъчен знак на уважение“, заяви Николоски.

По думите му, в България има малка група политици и историци, около двадесетина души, които се опитват да манипулират обществото, като единствената тема, която предлагат, е Северна Македония. Той подчерта, че в резултат на това приятелските отношения между двете страни са на исторически ниско ниво.

Николоски също така отбеляза, че в България ще настъпят промени и „нови ветрове“ ще задухат. Въпреки това той подчерта, че в момента в България има премиер, когото „народът не познава“, и който се стреми да удължи управлението си, блокирайки напредъка на цяла държава заради вътрешнополитически интереси.

Коментирайки проблемите около ЖП линията, част от Коридор 8, Николоски заяви, че те не са политически, а свързани със сложността на проекта и високата му цена. Според него най-добрият вариант е изготвянето на нов проект съвместно с българската страна, тъй като настоящият план е скъп и включва многобройни тунели и мостове, което го прави труден за реализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари