Алек Болдуин се изправя пред съда

1
Актьорът е обвинен в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс
Актьорът е обвинен в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс Снимка: Facebook

Актьорът е обвинен в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс

Актьорът и продуцент Алек Болдуин ще се изправи пред съда във вторник по обвинение в непредумишлено убийство след фаталната стрелба на снимачната площадка на филма "Ръжда". Инцидентът, който се случи през 2021 година, отне живота на операторката Халина Хъчинс и шокира целия Холивуд. Процесът ще се проведе в Санта Фе, Ню Мексико, и се очаква да продължи около 10 дни.

Фаталната стрелба

Случаят, който се разигра на 21 октомври 2021 година, остави дълбок отпечатък върху филмовата индустрия. Шейсет и шест годишният Болдуин насочи оръжие към хора на снимачната площадка, което по план трябваше да бъде заредено с халосни патрони. За нещастие, пистолетът се оказа зареден с бойни патрони, което доведе до трагичния изход – Хъчинс загина, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен.

Последствия и реакция в Холивуд

Инцидентът предизвика широки дебати и призиви за забрана на огнестрелни оръжия на снимачните площадки. Мнозина в индустрията настояват за въвеждане на по-строги мерки за сигурност, като алтернатива на използването на реални оръжия.

Оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд, която е отговорна за зареждането на оръжието, беше осъдена на 18 месеца затвор през април тази година. Прокуратурата изтъкна изключителната небрежност от нейна страна, която доведе до пропуските в сигурността по време на снимките.

Обвиненията срещу Болдуин

Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство и рискува до 18 месеца лишаване от свобода. Обвиненията се базират на неговото поведение на снимачната площадка и използването на оръжие, което е било заредено с бойни патрони. Случаят продължава да бъде следен с огромен интерес както от медиите, така и от обществеността.

Съдебният процес

Процесът срещу Болдуин ще бъде следен под лупа, като се очаква да привлече внимание и да повдигне въпроси относно стандартите за безопасност на филмовите продукции. Във вторник, когато започва съдебното изслушване, всички очи ще бъдат насочени към Санта Фе. Болдуин и неговите адвокати ще трябва да представят своята защита, докато прокуратурата ще се опита да докаже, че той е действал небрежно и е нарушил стандартите за безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари