Акция срещу купен вот в Твърдица: Проверяват схема с дърва за огрев

0
Органите на реда проверяват домове, магазини и заведения за нарушения на изборния процес
Органите на реда проверяват домове, магазини и заведения за нарушения на изборния процес

Органите на реда проверяват домове, магазини и заведения за нарушения на изборния процес

Мащабна акция срещу купуването на гласове стартира в община Твърдица, област Сливен. Операцията, фокусирана върху предотвратяване на изборни нарушения, обхваща множество локации в региона.

Старши инспектор Димитър Минков съобщи в ефира на предаването "Здравей, България" по NOVA: "Екипите тръгнаха по адреси. Работи се по престъпления, свързани с политически права на гражданите. Ще бъдат извършени проверки на адреси и на питейни и увеселителни заведения. Има изградени няколко ГКПП-та, където ще бъдат извършвани проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества."

Служители на реда са блокирали входовете на град Твърдица, извършвайки щателни проверки на частни домове, търговски обекти и заведения. Специално внимание се обръща на дейността на лица, занимаващи се с лихварство.

Акцията цели да разкрие потенциални нарушения, свързани с предлагането на дърва за огрев в замяна на гласове за предстоящите местни избори на 27 октомври 2024 година. Органите на реда разследват и възможни случаи на незаконен добив на дървесина в района.

Старши комисар Димитър Кикьов коментира ситуацията: "Твърде вероятно е в днешния ден да има арести, тъй като проверяваме сигнали за едни забравени схеми, които явно се възвръщат."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари