Акции срещу купения вот в Хасково и Варна

0
Разговори са проведени с познатите лица с прякори Семката и Ами
Разговори са проведени с познатите лица с прякори Семката и Ами

Има задържани, намерени са лични карти със списъци на адреси

Мащабна акция срещу купуване на гласове в Хасковска и Варненска област.

Продължава мащабната операция срещу купуването на гласове в цялата страна. В момента се провежда мащабна акция в Хасковска област, при която вече са задържани петима души.

Директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Хасково сподели подробности за операцията в ефира на предаването "Здравей, България" по NOVA:

"Вече имаме петима задържани, намерени са лични карти със списъци на адреси, дози наркотици, цигари без бандерол. Издадени са 21 протокола. Разговори са проведени и с познатите лица с прякори Семката и Ами", заяви той.

Иззети материали и проведени разпити

При претърсванията са открити и иззети редица материали, които могат да послужат като доказателства за престъпна дейност:

  • Лични карти
  • Списъци с адреси
  • Наркотични вещества
  • Цигари без акцизен бандерол

Освен това са проведени разговори с лица, известни на органите на реда с прякорите Семката и Ами. Тези разпити може да доведат до допълнителна информация за схемите за купуване на гласове в региона.

Акцията във Варна

Операцията е започнала през нощта и вече е довела до задържането на осем лица.

Арест в квартал "Иван Рилски"

Един от арестуваните е задържан в квартал "Иван Рилски" по подозрение за разпространение на наркотици. Властите проверяват и възможната му съпричастност към схеми за купуване на гласове. В района се наблюдава засилено полицейско присъствие.

Обхват на операцията

Акцията обхваща цялата Варненска област и включва участието на различни полицейски звена. Предстоят проверки в търговски обекти, заложни къщи и дружества за бързи кредити.

Схеми за купуване на гласове

Според информация от МВР, основните схеми за купуване на гласове включват осигуряване на дърва за огрев или опростяване на парични задължения.

Предходна акция

Това е втора подобна операция във Варна за кратък период. При предишната акция бяха образувани 8 досъдебни производства и бяха задържани 15 души, включително чужденец, издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари