Акценти от единайсето заседание на Общински съвет – Русе

1

Следващото заседание на общинските съветници ще е на 25 септември

Днешното единайсето редовно заседание на Общински съвет – Русе започна с празничен повод. Председателят акад. Христо Белоев откри заседанието с поздравления по случай рождения ден на общинския съветник Иван Петров Иванов, който получи поздравления от името на целия съвет и кмета на общината Пенчо Милков.

Преглед на изпълнението на решенията на Общинския съвет

Заседанието стартира при кворум от 49 общински съветници и дневен ред, съдържащ 34 точки, включително 10 питания. В първата точка от дневния ред бе представен отчет за изпълнението на решенията на Общински съвет – Русе за периода от ноември 2023 г. до април 2024 г. През този период са приети общо 222 решения, от които 169 са инициативни и налагат конкретни действия от страна на кмета и общинската администрация. От тях 156 решения са изпълнени (76,93%), 20 са в процес на изпълнение (11,83%), 19 са частично изпълнени (11,24%), а неизпълнени решения няма.

Годишен отчет на обществения посредник

На заседанието беше представен и годишният отчет за дейността на обществения посредник на Община Русе за периода 2023-2024 година. Отчетът предоставя информация за работата на посредника и проблемите, поставени от гражданите на общината. Посредникът съдейства за спазването на правата и законните интереси на гражданите пред органите на местното самоуправление и администрацията.

Одобрение на изменения в наредби и нови програми

Общинският съвет одобри изменения и допълнения в Наредба №5 за търговската дейност на територията на Община Русе, както и в Наредба №16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права. Освен това, беше приета новата програма за осигуряване на достъпна архитектурна среда за периода 2024-2027 г., разработена в съответствие с разпоредбите на Закона за хората с увреждания и международните и европейските нормативни актове. Тази програма продължава усилията на приключилата общинска програма за периода 2022-2023 г.

Одобрение на проекти и продажби на общински имоти

На заседанието бяха одобрени задания на проекти за подробни устройствени планове и процедури за продажби на общински имоти на територията на общината.

Следващото заседание на Общинския съвет ще се проведе на 25 септември 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Haha
    Акценти от един екскременти.
  • 6
    1
    Никито
    Следващото заседание на Общинския съвет ще бъде на 25 септември! Цели 68 дни ваканция! Недай си Боже някоя тежка авария или бедствие! Управата на града последна ще научи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари