Ахмед Доган връща ТЕЦ "Варна" на ексминистър

1
Комисията за борба с корупцията започва разследване
Комисията за борба с корупцията започва разследване Снимка: ТЕЦ "Варна"

Комисията за борба с корупцията започва разследване

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е предприел стъпки за връщане на собствеността на ТЕЦ "Варна" на бившия министър на транспорта Данаил Папазов, показват документи, публикувани в Търговския регистър. На 12 август е подадено искане 100% от акциите на централата да се върнат обратно на фирма "Сигда", която първоначално придоби електроцентралата през 2017 година.

В момента собствеността на ТЕЦ "Варна" се държи от "Сигда инвестмънт", където 30% от акциите са в ръцете на Данаил Папазов, а мажоритарен акционер с 70% е Ахмед Доган, пише 24 ЧАСА. Папазов, който бе министър на транспорта в правителството на Пламен Орешарски, закупи централата от ЧЕЗ през 2017 година чрез "Сигда". През август 2018 година Доган придоби мажоритарния дял, като получи контрол върху 70% от ТЕЦ "Варна".

Искането за промяна в собствеността идва само три дни след като Комисията за борба с корупцията (КПК) обяви, че разследва начините, по които са изразходвани 148 милиона лева от заем, отпуснат на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка от Българската банка за развитие (ББР). Според данни от КПК, 30 милиона лева от този заем са били използвани за покриване на задължения на ТЕЦ "Варна" към Търговска банка Д. Тези средства са преминали през фирмата "Кристална вода", контролирана от Румен Гайтански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    3
    До 2
    Приятелвт ти неграмотен ли е или се прави на срамежлив?
  • 8
    2
    читател
    А ще върне ли парите,които получаваше за "Студен резерв".И за какъв резерв говорим,когато централата бе без оборудване и гориво (въглища) много преди и по време на студения резерв...За един приятел питам...
  • 12
    1
    Еееее
    Крайно време беше!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари