Ахмед Доган ще води листата на "Алианс за права и свободи" в Кърджали

0
Лидерска битка: Доган се изправя срещу кмета на ДПС в Кърджали
Лидерска битка: Доган се изправя срещу кмета на ДПС в Кърджали Снимка: БТА

Лидерска битка: Доган се изправя срещу кмета на ДПС в Кърджали

В навечерието на изборите за народни представители, политическата картина в Кърджали се очертава като особено интригуваща. "Алианс за права и свободи" (АПС), новата формация на Ахмед Доган, регистрира своята листа за предстоящия вот. Водач на листата е самият почетен председател Ахмед Доган, следван от Ремзи Осман - депутат от Великото народно събрание, и Павлин Кръстев - досегашен народен представител. На четвърто и пето място са съответно Юсеин Ахмед и Елван Атилла.

Интерес предизвиква фактът, че срещу Доган в Кърджали се изправя настоящият кмет на града Ерол Мюмюн. Той е кандидат от листата на "ДПС - Ново начало", въпреки че бе избран за кмет от името на ДПС, подчерта вестник СЕГА. Това противопоставяне подчертава сложната политическа динамика в региона.

Днес, 24 септември 2024 година, в 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на кандидатски листи в Районните избирателни комисии (РИК) за предстоящите парламентарни избори. Това е ключов момент в предизборния процес, тъй като партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да представят своите предложения за кандидати.

До сутрешните часове на 24 септември все още нямаше пълна яснота относно листите на някои ключови политически играчи. Сред тях са коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), новосформираният АПС на Доган, както и наследниците на парламентарната партия "Величие".

Следващата важна стъпка в изборния процес е насрочена за утре, 25 септември. Тогава Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе жребий за определяне на поредните номера в бюлетината за партиите и коалициите. Този процес е от съществено значение, тъй като номерата в бюлетината могат да окажат влияние върху избирателното поведение.

На 26 септември ЦИК ще утвърди техническия образец и защитата на бюлетината - ключов елемент за гарантиране на честността и прозрачността на изборния процес.

За българските граждани, желаещи да упражнят правото си на глас извън пределите на страната, е определен срок до 1 октомври 2024 година. До тази дата те трябва да заявят желанието си чрез писмено заявление по образец или чрез електронно заявление на интернет страницата на ЦИК.

Същата дата - 1 октомври, е крайният срок за РИК да назначи съставите на секционните избирателни комисии (СИК). Това е важна стъпка в организацията на изборния процес на местно ниво.

Финалният етап от подготовката ще се състои на 26 октомври, когато СИК ще получат техническите устройства за машинно гласуване, както и всички други необходими изборни книжа и материали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари