Агресивен шофьор отказа тест за наркотици и се опита да избяга от полицията в Русе

0
38-годишният мъж се опита да изхвърли улики по време на полицейска проверка
38-годишният мъж се опита да изхвърли улики по време на полицейска проверка Снимка: МВР / Архив

38-годишният мъж се опита да изхвърли улики по време на полицейска проверка

Агресивен шофьор в Русе отказа тест за наркотици и се опита да избяга от полицията.

На 15 октомври 2024 година в град Русе се разигра драматична сцена, когато 38-годишен мъж отказа да се подложи на тест за наркотици и се опита да избяга от полицейска проверка. Инцидентът се случи около 13:00 часа на улица "Чипровци" в крайдунавския град.

Рутинна проверка прераства в преследване

Екип на Второ районно управление на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе спря за рутинна проверка лек автомобил марка "Мерцедес". Водачът, 38-годишен мъж от Русе, първоначално се съгласи да бъде тестван за употреба на алкохол. Техническото средство показа отрицателен резултат.

Ситуацията обаче рязко се промени, когато полицейските служители поискаха от мъжа да се подложи на тест за употреба на наркотични вещества. Водачът категорично отказа да бъде тестван и започна да проявява агресивно поведение.

Опит за бягство и укриване на доказателства

Нещата допълнително ескалираха, когато мъжът отказа да изпълни полицейските разпореждания за проверка за притежание на забранени вещества. В опит да избегне последствията, той се опита да избяга от мястото на инцидента.

По време на краткото преследване, бдителните полицаи забелязаха как заподозреният се опитва да изхвърли малка кутийка от джоба си. При последвалата проверка се установи, че кутийката съдържа две полиетиленови опаковки със зелена суха тревна маса, предполагаемо наркотично вещество.

Задържане и започване на бързо производство

Благодарение на бързата реакция на полицейските служители, мъжът бе задържан и отведен във Второ районно управление на МВР - Русе за по-нататъшно разследване. Случаят е надлежно документиран, като е започнато бързо производство с оглед на престъпление по член 354а, алинея 3 от Наказателния кодекс, който се отнася до незаконно притежание на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    на майка ти името
    Абе , Петя, защо всичките ти новини са от първо лице!?!? Там ли беше на теста на този водач или на катастрофата също от вчера с избяхалия моторджия?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари