Агенцията по заетостта организира Младежка трудова борса в Русе

1
20 трудови борси в България през октомври 2024 година
20 трудови борси в България през октомври 2024 година Снимка: Dunavmost

20 трудови борси в България през октомври 2024 година

През октомври 2024 година Агенцията по заетостта ще организира мащабна кампания от трудови борси в цялата страна, целяща да свърже търсещите работа с потенциални работодатели. Според официалната информация, публикувана на сайта на агенцията, предстоят общо 20 трудови борси, разпределени в различни градове на България.

Шестнадесет от планираните събития са общи трудови борси, които ще предоставят възможности за работа в разнообразни сектори. Началото на инициативата ще бъде дадено на 10 октомври 2024 година в град Раднево, където от 10:00 часа местното бюро по труда ще посрещне кандидати за работа и работодатели. В същия ден, половин час по-късно, подобно събитие ще се проведе и в град Пловдив.

Агенцията по заетостта е планирала провеждането на общи трудови борси и в други населени места, включително градовете Панагюрище, Карлово, Пещера, Благоевград, Казанлък, Пазарджик, Дупница, Гоце Делчев, Разград и Велико Търново. Специално внимание заслужава фактът, че в столицата София ще се проведат две отделни борси, а в град Бяла Слатина и село Ветово също ще има възможност за среща между работодатели и кандидати за работа.

Освен общите трудови борси, Агенцията по заетостта е предвидила и няколко специализирани събития. На 15 октомври 2024 година от 10:00 часа в град Русе ще се проведе специализирана младежка трудова борса, насочена към подпомагане на младите хора в намирането на подходяща работа.

За представителите на туристическия бранш са планирани три специализирани борси в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Те ще се проведат в град Смолян и град Разлог на 23 октомври 2024 година, а на 29 октомври 2024 година подобно събитие ще се състои и в град Самоков.

Агенцията по заетостта предоставя пълен график на всички предстоящи събития, включително точните часове и локации, на своя официален уебсайт. Тази информация е ценен ресурс за всички, които планират да посетят някоя от трудовите борси.

Според последните статистически данни, публикувани от Агенцията по заетостта, нивото на безработица в България за месец август 2024 година е 5,3 процента. Към края на същия месец в бюрата по труда в страната са регистрирани 150 709 безработни лица. Положителна тенденция се наблюдава в броя на започналите работа – 11 523 души са намерили своето ново работно място през август.

Интересен факт е, че с подкрепата на бюрата по труда са започнали работа и 383 лица от специфични категории, включващи пенсионери, учащи и вече заети лица, които са търсили нови възможности за професионална реализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари