Аферата "Митници": Оставиха в ареста Стефан Димитров

0
Обвинен в престъпна група остава в ареста по решение на СГС
Обвинен в престъпна група остава в ареста по решение на СГС Снимка: БГНЕС

Обвинен в престъпна група остава в ареста по решение на СГС

Софийският градски съд потвърди решението си да остави в ареста Стефан Димитров, който е обвинен в участие в престъпна група заедно с баща си Марин Димитров и други висши длъжностни лица, включително бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова и бившия главен секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев.

По време на съдебното заседание Стефан Димитров категорично отрече обвиненията, заявявайки: „Никога не съм извършвал престъпление. С моя помощ са разкривани доста тежки престъпления, за които може да бъде потвърдено. Обвинен съм в неща, които не съм извършвал“. Той поиска промяна на мярката си за неотклонение, но съдът реши, че има обосновано подозрение за неговата вина и риск от извършване на нови престъпления, макар да не съществува опасност от укриването му.

Адвокатът на Димитров, Ивайло Найденов, заяви пред медиите, че ще обжалва решението на съда пред по-висока инстанция. Той подчерта, че няма доказателства, които да свързват клиента му с кадрови промени в Агенция „Митници“, като свидетелските показания сочат други лица. Адвокатът посочи още, че не е ясно защо Стефан Димитров е третиран по-строго от останалите обвиняеми, на които са наложени парични гаранции.

От прокуратурата заявиха, че разполагат с достатъчно доказателства, за да подкрепят обвиненията срещу Димитров, и информираха съда, че предстои съдебно-медицинска експертиза относно здравословното състояние на обвиняемия, която ще бъде готова на 9 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    гацо
    Там ви е мястото крадливи пудели
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари