Адвокатът на Паскал: Г-н Николов е бил на лечение в Сърбия

0
Галя Гълъбова обясни, че задържаният притежава медицинска документация
Галя Гълъбова обясни, че задържаният притежава медицинска документация Видео: NOVA

Галя Гълъбова обясни, че задържаният притежава медицинска документация

Никола Николов-Паскал е задържан в Белград, Сърбия, след като местният съд му наложи 18-дневен арест. Това се случва в петък, а в момента се очаква българската прокуратура да изпрати необходимите документи за екстрадиция. След като тези документи бъдат изпратени, решението за екстрадицията на Николов ще бъде взето от сръбския съд и министърът на правосъдието.

Николов-Паскал е издирван от месеци във връзка с акция в митниците, която се проведе през април. Той е сочен за един от основните фигури в контрабандна схема, но през годините срещу него не е имало заведени дела. По настоящото разследване Николов-Паскал е обвинен в участие в организирана престъпна група. В тази група фигурират и други известни личности, сред които Марин и Стефан Димитров (баща и син), бившата ръководителка на митниците Петя Банкова, както и двама бивши висши полицейски служители – Живко Коцев, бивш главен секретар на МВР, и Петър Субев, бивш началник на "Гранична полиция".

Адвокатката на Николов, Галя Гълъбова, в интервю за NOVA сподели, че клиентът ѝ е бил в Сърбия поради медицински причини. „Г-н Николов беше задържан в петък следобед в Белград, където се намираше на лечение. Той притежава медицинска документация, която ще бъде представена на българските и сръбските разследващи органи. В момента е даден срок на България да предостави документите, въз основа на които се прави искането за екстрадиция. Според мен, този срок е 18 дни“, поясни адвокат Гълъбова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Незнаещ
    Сега разбрах,че най големите светила в медицината се намират в Сърбия.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари