Адски жеги в новите автобуси на градския транспорт в Русе

3
Липсата на вентилация в новите автобуси разгневи русенци
Липсата на вентилация в новите автобуси разгневи русенци

Липсата на вентилация в новите автобуси разгневи русенци

Новите автобуси, които Община Русе наскоро въведе в експлоатация, предизвикаха сериозно недоволство сред жителите на града. Причината – липсата на адекватна вентилация и климатизация в превозните средства, което води до непоносими условия за пътуване при високите летни температури.

В социалните мрежи и форумите за граждански оплаквания се появиха многобройни сигнали от русенци, които изразяват своето възмущение от условията в новите автобуси. Граждани споделят, че при температури над 40°C, вътре в превозните средства температурата достига над 50°C, което прави пътуването почти невъзможно.

Липса на въздух и климатизация

Едно от най-често срещаните оплаквания е свързано с невъзможността за проветряване на автобусите. Вратите и прозорците на новите превозни средства не могат да се отворят, а климатичните системи, ако изобщо работят, не успяват да се справят с високите температури. Пътуващите споделят, че често се чувстват задушени и обезводнени, което повдига сериозни въпроси за безопасността и комфорта в градския транспорт.

Павлина Тодорова, жителка на Русе, споделя пред Dunavmost своето огорчение от настоящата ситуация: "Знаете ли какво е да се пътува в такива условия, когато навън е 40°C? Оставете си луксозните автомобили и пътувайте всеки ден с градски транспорт в този ад и дишайте на 50°C в затворен автобус." Нейното послание резонира с мнозина други пътници, които изразяват подобни чувства.

Призиви за спешни мерки

Недоволството на гражданите бързо набира сила, като мнозина призовават Община Русе да предприеме спешни мерки за подобряване на условията в градския транспорт. Според тях, ако ситуацията не бъде адресирана, е въпрос на време преди някой да припадне от жегата, което би довело до още по-голям обществен резонанс и потенциални инциденти.

Въпреки че новите автобуси бяха представени като модерни и удобни, настоящата ситуация поставя под въпрос дали те отговарят на нуждите на гражданите при екстремни температури. Възможно е това да се превърне в сериозен тест за местната власт и нейната способност да реагира бързо на проблемите на жителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    Заинтересован
    Миналата година попаднах на този автобус и се учудвам че все още минава прегледи заради тези проблеми..
  • 0
    22
    Разочарован
    В този автобус с който пътувах нямаше климатик.Чуствах се като риба в консерва.
  • 1
    21
    Социална мрежа
    Може ли линк към социалната мрежа в която се оплаквали гражданите? Взе пак и ние ползваме социални мрежи. Или викате, бе вЕрвайте ни :))) Много правилно са се ориентирали под мен - това е тъп фейк.
  • 1
    20
    до 19
    Можеш да си абсолютно убеден! Преди около месец, една която твърди, че 30 години се занимавала с транспорт, пък била на яслата на зелените барутници, беше публикувала нещо из русенските групи. Само за един час я осраха като за олимпиада. Та изключи мнения, не съм гледал дали не си е затрила поста. Но да, в момента вият като кучки на които са им взели кокъла.
  • 4
    19
    хи, хи,
    май фейкови новини от старите превозвачи?!? 😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...