Абсурдно поставен знак води до масови глоби за шофьори в Русе

13
Камера на Общината документира нарушенията и изпраща записите директно в КАТ
Камера на Общината документира нарушенията и изпраща записите директно в КАТ

Камера на Общината документира нарушенията и изпраща записите директно в КАТ

Шофьори в Русе масово се оплакват от неправилно поставен забранителен знак, който води до чести глоби. Проблемният знак е разположен на подстъпа към спортен комплекс „Ялта“. Камера на Общината, монтирана на фасадата на сградата, записва нарушенията и изпраща записите директно в КАТ, твърдят потърпевшите.

Камерата е позиционирана така, че обхваща пространството за влизащите автомобили срещу еднопосочен знак и тези, които продължават към служебния вход на Градския стадион въпреки забраната. Въведената нова организация на движението предвижда влизане от едно място и излизане от друго. Въпреки това, много шофьори са получили глоби от 30 лева въз основа на снимките от тази камера.

Основният проблем е в знака, който забранява влизането. За автомобилите, които идват по улица „Струга“ и завиват към улица „Драма“, знакът е видим. Но идващите от срещуположната посока не могат да го видят, тъй като виждат само стълба и задната част на знака. Така те навлизат в подстъпа към спортния комплекс, където липсват други предупредителни знаци, и попадат пред камерата, след което получават глоби. Редно би било да се постави знак, видим от всички посоки, пише Русе Медиа.

Многократно е поставян въпросът, че решенията за поставяне на знаци и промени в организацията на движението трябва да се публикуват своевременно, за да бъдат гражданите информирани. Често водачите използват един и същ маршрут и не следят знаците, с които вече са свикнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Кинти
    Няма парички и всички начини са позволени.... Ама що не ги наритаме тези "оПщинари"
  • 2
    14
    До Сигурен
    Едва ли Кремъл си има хал на хабер от споменатите и те от него.Нс това му викат удурма и дослук.На местно ниво.Манталитети от време оно,обичаи и нрави.Чалъми и тарикатлъци.Нищо сложно.
  • 6
    13
    Сигурен
    Пенчо Милков и ония Белоев и Мариан Димитров са много прости хора, издигнали се защото са верни на Задкулисието и Кремъл. Такива хора са безполезни и носят много проблеми на русенци. Трябва да ги изринем в мръсния канал веднага тия простаци и нещастници!
  • 2
    12
    Пенчо Милков е педераст
    Знаците трябва да се сложат правилно, но може и да се сложи бариера която се задвижва от бутон от шофьора който излиза от паркинга на "Жабешкото", но не може да се вдига от грешната страна, от улицата. Може и да се сложи на земята шипове които пукат гумите ако влезеш срещу знака, но са безопасни от правилната страна.
  • 11
    11
    Да питам
    Как поставяте знаци и разрешавате строителство до тях с което довеждате до видимодтс към знака в състояние почти на "Ограничена Видимост" ? Що за творчество? Разлика има голяма,едно е ограничена и друго е намалена видимост. Какви ги вършите ГЛУПАЦИ НЕГРАМОТНИ? Полицаите защо не пишат рапорти,доклади? Коорс ? Кьорави ли сте или сте от заплата до аванс и пак така?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари