Абсолютен рекорд в историята за структура на МВР!

0
Над 6 кандидати се борят за едно място в Гранична полиция
Над 6 кандидати се борят за едно място в Гранична полиция

2476 души се състезават за 400 позиции в Гранична полиция

Безпрецедентен брой кандидати се явяват на конкурс за работа в структура на Министерството на вътрешните работи (МВР). Цели 2476 души са подали документи за участие в конкурса за 400 свободни позиции в Главна дирекция "Гранична полиция". Това съобщи директорът на дирекцията Антон Златанов чрез своя профил в социалната мрежа Facebook.

Простата аритметика показва, че конкуренцията е изключително висока - за всяка позиция се състезават средно по шестима кандидати. Този факт опровергава първоначалните опасения, че обявяването на толкова много свободни места наведнъж може да се окаже прекалено амбициозна цел.

В своето съобщение Златанов споделя: "Помня как в началото ми казваха - не обявявайте конкурс за цели 400 бройки, много са, няма да намерите дори 400 кандидати. Ще претърпите имиджова щета - че сте неатрактивна структура, нежелан работодател, с нисък рейтинг, и така нататък..."

Въпреки тези песимистични прогнози, резултатът се оказва точно обратният. Директорът на Гранична полиция подчертава, че това е доказателство за добро управление на процесите и възвръщане на престижа на службата.

Златанов отправя пожелание за успех към всички кандидати, като подчертава, че ще бъдат избрани най-добрите и най-подготвените. За тези, които не успеят да се класират в настоящия конкурс, той отправя окуражително послание - скоро ще бъде обявен нов подобен конкурс, даващ нов шанс на желаещите да се присъединят към редиците на Гранична полиция.

Този рекорден интерес към позициите в Гранична полиция може да се разглежда като положителен знак за повишаване на привлекателността на работата в сектора на сигурността. Той също така показва, че въпреки предизвикателствата, свързани с охраната на държавната граница, много български граждани са готови да поемат тази отговорност и да допринесат за сигурността на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Запознат
    Ще успеят най близките по сърце и роднински връзки до ръководството.Минали сме и през това.На кадровиците телефоните ще загреят до 60° С t.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари