90 лева вечеря за двама в Слънчев бряг

1
Ще бръкне ли по джобовете ни почивката на морето
Ще бръкне ли по джобовете ни почивката на морето

Ще бръкне ли по джобовете ни почивката на морето

Лятото официално е в разгара си и е време да грабнем кърпите и да се запътим към родното Черноморие. Дали предпочитате да поплувате в студените води на Черно море, разхлаждайки се от жегата, или искате да се излежавате на шезлонга с коктейл в ръка, всички се питаме едно: Колко скъпо ще ни излезе лято 2024?

Цени за настаняване

По данни в началото на сезона се очакваше тази година цените на курортите да са между 10 и 25% по-високи. При проверка в платформите за резервации открихме, че в силния сезон (юли-август) цените са с една идея по-високи. Една нощувка в хотел, стандартна двойна стая, на база all inclusive в Слънчев бряг ще ви струва 322 лева. В същия хотел за една седмица ще ви се наложи да платите около 1200 лева. Цените варират в зависимост от звездите на хотела и предоставените удобства.

В по-малък и спокоен град като Равда средната цена за една нощувка за двама е значително по-ниска. В хотел на същата база ще платите около 160 лева на вечер и 942 лева за цяла седмица, прекарана там, пише bTV.

Ако не сте фенове на хотелите, можете да резервирате апартамент, което ще ви излезе по-евтино. Цените за двама за една нощувка в периода на силния сезон варират между 81 и 198 лева. Апартаментите не включват много от удобствата, които предлагат хотелите, като изхранване и басейн, но са също толкова добра алтернатива за райски ден на плажа.

Допълнителни разходи

Бюджетът, който трябва да приготвите извън парите за настаняване, също не е за подценяване. Една вечеря за двама в ресторант в Слънчев бряг излиза около 80-90 лева. Цените за хранене могат да варират значително в зависимост от избраното заведение и менюто.

Чадъри и шезлонги

Въпросът колко ще плащаме за чадър и шезлонг винаги е тормозил българския летовник. Справка в сайта на Министерството на туризма показва, че цените на плажните принадлежности още се актуализират и не са напълно ясни. Очаква се най-евтино да остане на Северния плаж в Бургас, където по-рано тази година бе съобщено, че плажните принадлежности са по 1,20 лева, а комплектът от два чадъра и шезлонг ще струва 3,60 лева. Предполага се, че и тази година цените на чадърите ще бъдат между 6 и 12 лева, като в Слънчев бряг цената е 10 лева.

Ново онлайн приложение

Новото онлайн приложение за запазване на чадъри и шезлонги, което стартира миналата година, все още е достъпно, но не се радва на голям интерес. Може да свалите приложението на телефона и лесно да планирате почивката си, като плащането става онлайн. Много от потребителите обаче се оплакват от работата на самото приложение и предпочитат старомодния начин на хвърлената кърпа и оставените чехли.

Със сигурност лято 2024 ще бъде по-скъпо за всички, които са избрали да прекарат ваканцията си на българското Черноморие. От цените за настаняване и хранене до разходите за плажни принадлежности, всичко изглежда е поскъпнало. Въпреки това, почивката на морето остава желана и предпочитана от мнозина, които ще търсят начини да оптимизират разходите си и да се насладят на красивите плажове и морските забавления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари