9 години затвор за мъж, опитал да убие майката на децата си в село Подгорица

0
Търговищкият окръжен съд го призна за виновен и по обвинение за побой над малолетно лице
Търговищкият окръжен съд го призна за виновен и по обвинение за побой над малолетно лице Снимка: Прокуратура на Република България

Присъдата трябва да бъде излежана при строг режим

Търговищкият окръжен съд осъди на 9 години затвор 24-годишен мъж от Разград, опитал да убие майката на децата си, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Присъдата трябва да бъде излежана при строг режим. Освен това Окръжният съд го призна за виновен и по второто обвинение от обвинителния акт, което се отнася за причиняване на средна телесна повреда на малолетно лице, роднина на жената, с която той съжителствал.

Подсъдимият ще търпи по-тежкото от двете наложени му наказания и ще бъде лишен от свобода за девет години, поясняват от Апелативната прокуратура.

Мъжът и потърпевшата имали връзка от 2018 г., като живеели на семейни начала. 24-годишният разградчанин често употребявал алкохол и в тези случаи ставал агресивен към партньорката си, като обичайно започвал да я обижда, но понякога ѝ посягал и физически. Случвало се дори да я изгони от жилището, което обитавали под наем. Това продължило до лятото на 2023 г., когато пострадалата напуснала общия им дом и се върнала при родителите си в село Подгорица, близо до Търговище.

На 21 декември 2023 година мъжът отишъл неочаквано в къщата, където живеела жената. Успял да изненада майката на децата си и по-малката ѝ сестра в дома на родителите им. Тогава 23-годишният мъж нападнал бившата си жена с нож, който носел, и опитал да я убие, нанасяйки ѝ няколко удара в областта на гърдите и ръцете. Насилникът посегнал и на 13-годишната сестра на пострадалата, докато тя се опитвала да защити своята близка, като успял да пореже дълбоко ръката ѝ, срязвайки сухожилие. Действията на двете сестри все пак успели да предотвратят фаталния край на нападението и, по независещи от волята на нападателя обстоятелства, деянието останало недовършено, посочват от институцията.

От Апелативната прокуратура във Варна отбелязват, че мъжът е бил задържан благодарение на адекватната и професионална работа на служителите на Областната дирекция на МВР в Търговище. След като е привлечен към наказателна отговорност, той е задържан под стража по искане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Именно в ареста той е прекарал времето до произнасянето на присъдата на Окръжния съд днес.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари