9-дневна диета за сигурно отслабване

1
Преди да стартирате диетата е нужно да започнете да ограничавате постепенно дневния прием на храна
Преди да стартирате диетата е нужно да започнете да ограничавате постепенно дневния прием на храна

Преди да стартирате диетата е нужно да започнете да ограничавате постепенно дневния прием на храна

Спазването на 9-дневната диета може да изглежда плашещо, но не е невъзможно. Макар че изисква воля и добро здраве, мнозина, които са я изпробвали, уверяват, че резултатите ще ви изненадат приятно. Тайната на този режим е постепенното въвеждане на ограничения и внимателното планиране, за да се избегнат ненужни здравословни проблеми.

Първи стъпки: Как да се подготвите за диетата

Преди да започнете тази предизвикателна диета, важно е да намалите порциите си още преди старта. Това е първата и най-съществена стъпка – осезаемото намаляване на количеството храна ще ви подготви за предстоящите дни на строг режим. Много хора правят грешката да преминат рязко към глад, което води до сериозен стрес за организма и увеличава риска от провал. Постепенното свикване с по-малко храна не само ще улесни процеса, но и ще намали възможността да се почувствате отпаднали или болни.

Стратегия за успех: Как да се придържате към режима

Правилното започване на диетата е ключово за успеха ѝ, но и важно е да следвате внимателно стъпките, за да се избегнат грешки. Нека да разгледаме подробно как да преминете през тези девет дни.

Първите три дни – Пост и само вода

Това са най-трудните дни от диетата, тъй като се състоят от пълен глад. Единственото, което може да консумирате, е вода, чай, кафе без захар и до 150 грама мед на ден. Медът ще ви даде минималните нужни въглехидрати, но внимавайте да не прекалявате с кафето, за да не стресирате организма допълнително.

Вторите три дни – Добавяне на плодове и зеленчуци

След като преминете през гладуването, следват три дни, в които ще се върнете към малко по-разнообразно хранене с плодове и зеленчуци. Важно е обаче да подберете внимателно кои плодове и зеленчуци ще консумирате. Някои от тях, като бананите, авокадото и царевицата, са изключително калорични и не се препоръчват по време на този етап от диетата.

Последните три дни – Бяло месо на сцената

През последните три дни към менюто се добавя бяло месо. И тук, както в предишните дни, ключовата дума е умереност. Пилешкото или пуешкото месо ще ви осигурят протеини, но не бива да се прекалява с количествата.

Финалният етап: Постигане на желаните резултати

Когато завършите 9-дневния цикъл, е важно да продължите с разумен хранителен режим, докато достигнете желаното тегло. Препоръчва се храненето да бъде завършено до 20:00 часа, а през деня да избягвате похапвания между основните хранения.

Допълнителни съвети за успех по време на диетата

За да избегнете изкушенията, опитайте да поддържате активен начин на живот. Упражненията са препоръчителни и ще помогнат за стягане на тялото. Кардиото и другите физически активности, особено на гладно, ще ускорят процеса на изгаряне на мазнините и ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Ако търсите алтернативни методи за отслабване, можете да опитате и яйчената диета или фастинга, които също дават добри резултати при правилно спазване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари