75 първенци на Русенския университет получиха дипломите си

0

Тържествена церемония увенча успеха на Випуск 2024

В петък, 20 септември 2024 година, Канев центърът на Русенския университет "Ангел Кънчев" стана домакин на вълнуващата церемония по дипломирането на Випуск 2024. Седемдесет и пет първенци, сред които блестят 13 пълни отличници, получиха своите дипломи лично от ректора на университета, професор доктор инженер Генчо Попов.

Церемонията, водена от доцент доктор Десислава Атанасова - заместник-ректор по Научноизследователската дейност, събра редица видни гости. Сред тях бяха академик Христо Белоев - почетен ректор и председател на Общото събрание, доцент доктор Галина Иванова - заместник-ректор по Международно сътрудничество, господин Пенчо Милков - кмет на Община Русе, господин Златан Златанов - народен представител, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и доктор Росица Георгиева - началник на Регионално управление на образованието.

В своето обръщение към абсолвентите, ректорът професор Попов изрази дълбоката си вяра в техните способности: "Скъпи абсолвенти, вие знаете, вие можете и ние безрезервно вярваме във вас! Вашите постижения и успехи ни изпълват с гордост и удовлетворение. Те са най-ценният дар, който можете да поднесете на своите преподаватели – дар, който е резултат от години труд, усилия, споделено доверие и общи цели."

Той подчерта значимостта на всеки нов випуск за развитието и укрепването на университета, насърчавайки младите специалисти да следват мечтите си с увереност в собствените си способности.

Тържествената атмосфера бе допълнена от топлите думи на официалните гости. Кметът на Община Русе, народният представител Златан Златанов и Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум отправиха своите благопожелания към ръководството на университета, преподавателския състав и дипломантите. Множество държавни, неправителствени и частни институции изпратиха поздравителни адреси, демонстрирайки широката подкрепа за Русенския университет и неговите възпитаници.

Емоционален момент от церемонията бе приветственото слово на Ралица Господинова, отличник в магистърската програма "Педагогическа превенция на престъпността и пробационни практики" и първенец сред абсолвентите от хуманитарните специалности. От името на всички отличници тя изрази дълбока благодарност към преподавателите и отправи пожелания за здраве, творчески ентусиазъм и сили към своите колеги.

Церемонията завърши с традиционното общо фотографиране на първенците с ректорското ръководство пред Ректората, последвано от емблематичното хвърляне на абсолвентските шапки във въздуха - символ на постигнатия успех и началото на нов житейски етап.

След официалната част тържествата продължиха по факултети, давайки възможност на всеки випуск да отбележи по свой начин този значим момент от своето академично развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Горския до 4
    Аа, не така, колега! Салтанчо още като студент крадеше пари на поразия от Студентски Съвет заедно с Наско! Също като ментора му Белойчо и кликата му некадърници! За това РУ вече е един от най-посредствените "университети" в Света! Скоро ще се закрие и ще останат само "филиалите" му в Силистра, Рязанград, Тараклия и Самоводене!
  • 3
    4
    Горски работник
    Абе, на първия ред е седнал един колега дето се снима с резачка за дърва, дотам ли стигна местното селскостопанско училище да кани дървосекачи, макар и от ПарЛалаМента. Явно ще разкриват специалност за горски работници и дървосекачи. Голямо "научно" развитие ще има.
  • 1
    3
    Едно въпросче
    До О.з.Доктор Пенчо Милков, госпожа Милкова ли е седнала на негово дясно? Малко напълняла, ако е тя.
  • 1
    2
    Замислен
    Интересно какво прави там селяка-тарикат от свищовските села, облечен в тога на първия ред? Нали вече не е ректор и няма нищо общо със западналия "университет"?
  • 3
    1
    Ашколсун
    Като гледам какви първенци има по на 40-50 лета явно са партийни другаре или връзкаре и дружки на едно селско величие с тарикатски умения дето е цъфнало пак на снимките, защото без него не може да се прави нищо. Иначе Темата слушка като му дърпат конците, защото иначе няма да папка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари