700 000 лева годишно: Трамваите в София се чистят с ракия и домашни прахосмукачки

1
"Спаси София" разкри скандални практики в поддръжката на столичните трамваи
"Спаси София" разкри скандални практики в поддръжката на столичните трамваи Снимка: БТА / Архив

"Спаси София" разкри скандални практики в поддръжката на столичните трамваи

Гражданска организация разкри шокиращи практики при поддръжката на градския транспорт в столицата. Видеоматериал показва използването на неадекватни средства за хигиенизиране на превозните средства, въпреки значителния бюджет, отделян за тази цел.

Организацията "Спаси София" публикува в социалните мрежи видеозапис, разкриващ неочаквани методи за почистване на трамваите в българската столица. Кадрите показват как служители използват битови прахосмукачки и дори алкохол за дезинфекция на превозните средства, което повдига сериозни въпроси относно ефективността и хигиената на процеса.

Проверка, извършена от "Спаси София" в депо "Банишора", разкри, че въпреки декларираното "основно почистване", състоянието на трамваите е далеч от задоволително. Това е особено тревожно на фона на годишните разходи от приблизително 700 хиляди лева, отделяни за тази услуга.

В отговор на установените нередности, гражданската организация обяви намерението си да предприеме конкретни действия. Планира се закупуването на професионално оборудване за почистване и засилване на контрола върху изпълнението на тези дейности.

Още по-важна стъпка е предложението за връщане на отговорността за почистването директно към общината. Този ход би позволил по-строг надзор върху качеството на извършваните дейности и по-ефективно използване на отделените средства.

Ситуацията поставя под въпрос не само хигиената на градския транспорт, но и ефективността на управлението на публични средства в столицата. Очаква се реакция от страна на общинските власти и евентуални промени в начина на поддръжка на трамвайния парк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Бееен Чо
    У Русито чистим с УЙски. Варим го на казана в село Низкофо. Мойта е казанджийката там. Дедо ми, кумунистът-ликвидатор мноо обичаше уйски да пие след извършена задача, разбирай уй бийство. С тез ман гизи прати мама да лекува у лийбията, дето тя ме изтръска, ама кой башатата, само Кадаифа знае. Мое да я е порил некой либийски револиционер, маа и недоклатена.
  • 0
    1
    Аз
    За почти милион лева и ракията ви е много.Тя нали е дезинфектант😁.Сега проумяхте ли защо ви го оставиха именно този кмет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари