70% от камерите в секциите не са излъчвали сигнал

1
Масови проблеми с видеонаблюдението на изборите във Великотърновско
Масови проблеми с видеонаблюдението на изборите във Великотърновско

Масови проблеми с видеонаблюдението на изборите във Великотърновско

Сериозни технически проблеми са съпътствали видеонаблюдението по време на изборния процес във Великотърновска област. По данни на телевизия NOVA, приблизително 70 процента от инсталираните камери в избирателните секции не са осъществявали предвиденото излъчване на сигнал.

Констатирани са и проблеми със записите

При част от работещите камери е установено разминаване между индикацията за активен запис и реалното състояние на системата - въпреки че устройствата са показвали текущо записване, на практика процесът е бил преустановен.

След подаден сигнал към Районната избирателна комисия (РИК) - Велико Търново, от институцията са посочили, че председателите на секционните избирателни комисии е трябвало да осъществят контакт с "Информационно обслужване" за отстраняване на проблемите.

Предстои да се изясни дали наличните записи, съхранени на сървъра, ще бъдат успешно качени на платформата за мониторинг на видеонаблюдението.

По-висока избирателна активност

Въпреки техническите затруднения с видеонаблюдението, изборният ден в област Велико Търново е преминал без сериозни нарушения и инциденти. Десислава Йонкова, председател на РИК - Велико Търново, съобщи за повишена избирателна активност с 5,36 процента в сравнение с вота през юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари