5000 българи "изгоряха" в пирамидата Меtаmах

0
Меtаmах: Онлайн пирамидата, която измами хиляди потребители
Меtаmах: Онлайн пирамидата, която измами хиляди потребители

Меtаmах: Онлайн пирамидата, която измами хиляди потребители

Щедри обещания и въдица за вярващи по цял свят в бързата печалба - това се оказа Меtаmах - платформата, която обещаваше щедро заплащане срещу гледане и оценяване на клипове, изчезна без следа заедно със средствата на "инвеститорите" си от няколко различни държави. Сред важните за пирамидата пазари се оказва и България.

Какво е Меtаmах?

Според рекламни публикации в социалните мрежи, Меtаmах съществува от 2023 г. и е създадена от регистрирана в Канада компания. На вече изчезналия си сайт тя се описва като "Wеb3 екосистема за цялостно забавление, създадена, за да помогне на предприятията да постигнат бизнес растеж". Въпреки това, почти никъде из него не се споменават възможностите потребители да печелят пари онлайн - повечето информация е за създатели на съдържание, които искат да повишават ефективността на кампаниите си, т.е. в този случай - да си купят евтин трафик към съдържанието си.

Печалбата

За да участва, потребителят трябва да депозира равностойността на най-малко 90 долара в криптовалутата Теthеr. Срещу това той получава задачи - например, да оценява видеа с 4 или 5 звезди или да натиска Lіkе бутони. Дават се и примери - ако сложите 1200 UЅDТ в Меtаmах, ще получавате по 40 UЅDТ дневна печалба или 3600 UЅDТ в рамките на 90 дни.

Съмнения и предупреждения

Сайтове и групи, специализирани в разкриването на МLМ измами, още преди месеци изказаха сериозни съмнения в платформата - както заради бизнес модела ѝ, така и заради някои очевидни "червени лампи". Сред тях е например фактът, че "снимката" на сочения за създател и изпълнителен директор на платформата е АІ-генерирано изображение.

Много българи повярваха в Меtаmах

Данните от Gооglе Тrеndѕ показват, че Меtаmах е таргетирала специално няколко държави - Афганистан, Кипър, Филипините, Нигерия и ... България. Нашата страна е в Топ 5 по интерес към темата за платформата, като се вижда, че още в края на зимата платформата започва да се обсъжда в социалните мрежи.

Появяват се даже онлайн обяви със заглавие "Гледай реклами и печели пари от телефона си". В една от тях се твърди, че Меtаmах има 350 000 потребители, от които 5000 са у нас. Случайно или не, според данните на Gооglе най-голям интерес към схемата са имали българските потребители от Габрово.

Поредната онлайн измама

Меtаmах се оказа поредната онлайн измама, която успя да привлече хиляди потребители с обещания за лесна и бърза печалба. Въпреки предупрежденията и съмненията, много хора се подлъгаха и загубиха своите инвестиции. Тази ситуация подчертава важността на внимателното проучване и скептицизма към подобни платформи, които обещават невероятни печалби с минимални усилия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Боже, не си българин! Не си!
    Щом си взел акъла тез "ентелегентни" наши алчни момци! Но! "Г.з глава затрива"! И колко е вярна аксиомата, че "Пари по Акъл е Константа"! А и Великият Алеко, чрез бай Ганю, го е казал - "имал си бол пари, дал си ги"! Та те така! Анадънму?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари