50 години обич: Ловешки семейства празнуват златни сватби

1

Тържествена церемония събра 32 двойки, които подновиха брачния си обет

Днес 32 семейства от град Ловеч отпразнуваха своята златна сватба с тържествена церемония, организирана от Община Ловеч. Вълнуващото събитие отбеляза 50-годишнината от деня, в който тези двойки са си дали обет за любов и вярност. Лично кметът Страцимир Петков венча двойките и им връчи нови брачни свидетелства.

Обет за любов и вярност

По време на церемонията, пред кмета, мъжете дадоха дума да пазят, уважават и обичат своите съпруги, които отново повериха своите сърца, живот и надежди в ръцете им. Дамите, от своя страна, приеха да обичат своите половинки, да бъдат тяхна радост и опора в бъдещия съвместен живот.

Кметът Петков поздрави двойките

„От 1974 година вие вървите ръка за ръка, поддържате жив огъня у дома и давате пример за съпружеска любов. Поздравления за това!“, каза кметът Петков. Той пожела на двойките да останат все така подвластни на магията, която ги е събрала преди половин век, да пазят топлината на чувствата си, да продължават да мечтаят и да се обичат.

Благодарност от внуците

На днешния сватбен ден 9-годишният Рости, внук на семейство Миленски, които бяха сред „златните младоженци“, благодари на своите баба и дядо за мъдростта и любовта, която му предават, и за най-ценното завещание – корени и крила.

Специален поздрав от бъдещите примабалерини

Талантливите момичета от школата за класически балет „Пирует“, ръководена от Нина Суванджиева, представиха специален поздрав за всички присъстващи. Васи, Деси, Ния и Рали демонстрираха своите умения и вдъхновиха публиката със своето изпълнение.

Емблематична фигура сред гостите

Сред специалните гости на тържеството бе Люба Минчева – жената, която преди 50 години е благословила тези семейства да вървят заедно до края на дните си. Кметът Петков й връчи специална благодарствена грамота в знак на признателност за нейната роля в живота на тези двойки.

Наздравица и формула за успешното семейство

Под звуците на саксофона на Калин Христов от общинския духов оркестър, двойките вдигнаха наздравица и споделиха формулата на успешното семейство: „Смисълът е в това да бъдеш смисълът за някого.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    mischi
    Прекрасна идея! Да са живи и здрави и да се радват още дълги години заедно на вси1ко, кето е важно за тях!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари