4000 помощник-фармацевти се готвят за национален протест

0
Браншът настоява за преразглеждане на Закона за лекарствените средства
Браншът настоява за преразглеждане на Закона за лекарствените средства

Браншът настоява за преразглеждане на Закона за лекарствените средства

Четири хиляди помощник-фармацевти в България обявиха протестна готовност заради ограничените им правомощия след последните промени в законодателството. След сформирането на 51-ото Народно събрание, съсловната организация планира да премине към активни действия, ако не бъдат взети мерки за разрешаване на проблемите им. В Пловдив 460 специалисти са засегнати от настоящата ситуация.

Противоречия в законодателството

Председателят на Българската асоциация на помощник-фармацевтите Лиляна Петрова изрази безпокойство относно настоящата ситуация: "Причината е промяната в Закона за лекарствените средства се получиха рестрикции към нашите правомощия. Това, което в момента може да правим в градска аптека е да отпускаме продукти, които можем само под контрол на магистър-фармацевт. За лекарства по лекарско предписание не може да става дума. Същият закон обаче дава право да отпускаме отиси в дрогерия самостоятелно. Това е пълно противоречие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари