30% от българите живеят в лишения

1
България е на второ място в Европа по брой хора, застрашени от бедност
България е на второ място в Европа по брой хора, застрашени от бедност Видео: NOVA

България е на второ място в Европа по брой хора, застрашени от бедност

България е на второ място по брой хора, застрашени от бедност, като 30% от населението ни живее на прага на бедността. Условията на живот и измъкването от иконономическия капан коментира финансистът Десислава Николова, цитирана от NOVA.

Прагът на бедност се изразява в това голяма група от обществото да не може да си осигури добро качество на живот”. Това каза Десислава Николова. Според нея причините, които водят до това явление са обезлюдяването на голяма част от селските райони и миграцията на българите в чужбина. По думите ѝ има национална стратегия, която се бори с последствията от бедността. „Ние нямаме стабилно правителство от доста време насам”, каза още тя.

Това е феномен в цяла Европа, не само в България. Средната класа в Европа почти изчезва, тази тенденция се засилва от COVID-19 насам”, добави финансистът,

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари