29 години от най-големия куриоз в историята на Русе

3
3000 души чакат извънземни на летището до село Щръклево
3000 души чакат извънземни на летището до село Щръклево

3000 души чакат извънземни на летището до село Щръклево

На днешния ден се навършват 29 години от едно от най-куриозните събития в историята на Русе – когато фалшива новина за пристигането на извънземни събра хиляди хора на летище Щръклево.

Историята започва през 1995 година, на 11 септември – дата, която можеше да бъде запомнена с необикновено събитие. Вместо това, обаче, стана повод за голямо разочарование и невярващи усмивки. Всичко започва с разпространената информация от две самозвани „контактьорки“ – Здравка Крумова и Радка Трифонова. Те твърдят, че са в пряк контакт с извънземни от планетата Криси, част от съзвездието Цефей, и че в 11:00 часа на летището край село Щръклево ще кацне космически кораб, пилотиран от представители на т.нар. Република Вестуми.

Заедно с това, двете дами организират и мащабна кампания по разпространение на информацията. Местните медии отразяват предстоящото събитие дни по-рано, а слуховете бързо обхващат града и околността. На самия ден летище Щръклево се изпълва с хиляди хора – някои, убедени в предстоящия контакт с извънземни, други – любопитни или просто търсещи развлечение. Сцената прилича на оживен панаир – сергии, кебапчета, бира и семки допълват картината, а многобройни полицаи от МВР – Русе охраняват събитието.

Особено забележителна е ролята на двете контактьорки, които, облечени в бледорозови дрехи, демонстрират пълна увереност. Те дори носят портрети на извънземните лидери, които твърдят, че са получили чрез „каналите си“ за комуникация с другия свят. След три часа чакане, обаче, от небето не се появява нищо. В този момент, Крумова и Трифонова заявяват, че извънземните са се отказали да кацнат заради прекомерното внимание на тълпата.

Събитието завършва с разочарованието на множеството и съпровождането на контактьорките с полицейска охрана извън района. Въпреки, че извънземните не се появиха, случката остава като едно от най-големите "вързвания на тенекия" в България, а кадрите, запазени от Телевизионния център в Русе, са живо свидетелство за масовото вълнение, което това куриозно събитие предизвика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    До 12:
    Коя е психясалата в МГ? Че ... май не е само една!
  • 0
    12
    до 11
    И защо не? Значи, селяндура си отупал сламата от джобовете, дошъл в "градско" с колелото, създал челяд. Женската челяд слага капела на главата и започва да слуша стари градски песни. Вече е "кореняк русчуклия". Само дето кореняците русенци от повече от половин век вече са я из Трявна и Троян, я из Елена, Плачковци, Априлци, знайни и незнайни паланки. "Русчуклийката" става журналист и е многократно награждавана /?!?!/ нищо, че от десетки години е имало сигнали, че я пере главата. Трябва обаче да изплиска легена, та да се усетим каква селяндурска паплач сме. Ще кажеш, има си служби за това. Има, ама дръжки. Как преди време психично диспансеризирана стана преподавател, че и класна в МГ Русе? Не някакво селско килийно, а елитна гимназия! Минаха към две години докато се усетят. И т.н. и т.н.
  • 3
    11
    Стига вече!
    Да ни подиграват други, разбирам. Но сами да помним, припомняме и да се гордеем с простотията на съгражданите си, ми идва в повече...
  • 2
    10
    Хаха
    Интересна и саркастично закачка към селото от страна на тоя,дето е решил да напише статията,обаче да не забравяме какви “интелигентни” редактори ги пишат и колко голяма част от тях са загуба на време!
  • 5
    9
    Бенчо
    Мойто извънземно ми кацна на............ Я. Сега всяка вечер излита и каца по няколко стотина пъти. Интересно - къдраво извънземно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари