22 години от обявяването на Сливо поле за град

5

Празничната атмосфера бе обогатена с изпълненията на фолклорния ансамбъл „Канарите“

Сливо поле празнува 22 години от обявяването си за град и 112 години от формирането на общината с мащабни тържества, които събраха стотици жители и гости. Събитията се проведоха в центъра на града, където на новата сцена, изградена с помощта на проект към Местна инициативна група „Тутракан - Сливо поле“, се състояха редица културни мероприятия.

Сред специалните гости на празника беше областният управител на Русе Драгомир Драганов. В своето обръщение към присъстващите, той подчерта значението на усилията на местната и държавната власт за развитието на общината и пожела на жителите здраве и енергия, с които да продължат да утвърждават Сливо поле като уютно място за живот и работа. „Добруването на хората от общината ще продължи да бъде във фокуса на задружните усилия на държавната и местната власт“, заяви Драганов. Той отбеляза и ролята на кмета Валентин Атанасов и неговия екип за постиженията в областта на инфраструктурата, привличането на инвеститори и активността в културните и младежките дейности.

Празничната атмосфера в Сливо поле беше допълнително обогатена с изпълненията на фолклорния ансамбъл „Канарите“, които изпълниха някои от най-обичаните си хитове като „Замръкнала е хубава Яна“ и „Калина болна легнала“. Събитието завърши с кръшно хоро, което обедини жителите и гостите на града в единен ритъм на празничната еуфория.

Паралелно с празненствата, в общината продължават редица инфраструктурни проекти, които допринасят за по-добрата жизнена среда на местното население. В момента се извършва ремонт на пътя между селата Малко и Голямо Враново на стойност над 3,1 милиона лева, финансирани от държавния бюджет. Завършени са и ремонти на 11 улици в няколко населени места в общината, сред които Сливо поле, Ряхово и Борисово, на стойност близо 1,4 милиона лева, финансирани от общинския бюджет.

Новата сцена в Сливо поле, на която се проведе празничната програма, е резултат от успешното реализиране на проект към Местна инициативна група „Тутракан - Сливо поле“. Близо 118 000 лева са осигурени като безвъзмездна финансова помощ, а общината участва с още над 30 000 лева за озвучаването и осветлението.

Събитието премина при стриктно спазване на противопожарните мерки, гарантирайки безопасността на всички присъстващи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    42
    Русенец
    До 41 Трудно се разбира на "българския" ти, но иначе си "запознат" с броя на населението на Русе. Колкото и да е напъвате, населението не е въпрос на някакво лично усещане, а е въпрос на статистика, а тя ясно посочва -140 хил. жители. Останалата фантазия е само проява на простотия!
  • -1
    41
    До 22ри ...броячите
    Да пълно е през деня и вечер се пръскат да си ходят у дома.Посетители през ден дал бог нс китсйския,мол-а ,центъра След 16 00 айде всички си тръгват от града,хващат силистренски,варненски път и софииският.Излез вечер в Русе.Мъртвило.И дюнер няма от къде да си купиш и зскуска.Даже зскуските до златните рибки не работят вечер,с преди да.
  • 2
    40
    До Шилер
    То вече взе да става,поне езиково,a в Сливо Поле е по чисто от Русе.
  • 1
    39
    Шилер
    Няма да е далеч времето, когато Русе ще замяза на Сливо поле.
  • 3
    38
    Мухахахахаха
    ески заара може реално да се мери само в Търново, градът на 500-те лева ....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...