200 смелчаци покоряват най-високата сграда в Пазарджик

0
Пазарджик домакинства екстремно състезание по вертикално изкачване
Пазарджик домакинства екстремно състезание по вертикално изкачване Снимка: БТА

Пазарджик домакинства екстремно състезание по вертикално изкачване

Близо двеста ентусиасти се събраха в Пазарджик за участие в десетото издание на уникалното състезание по изкачване на сградата на Общината. Въпреки неблагоприятната прогноза за времето, катерачи от цялата страна се стекоха в града, за да премерят сили в покоряването на най-високата постройка в Пазарджик.

Инициативата, която се провежда на 5 и 6 октомври 2024 година, е организирана от сдружение "Планинско спасяване - област Пазарджик" в сътрудничество с Община Пазарджик и "Пещерно спасяване" - Cave Rescue Bulgaria. Събитието привлича както професионалисти, така и любители на екстремните спортове, като най-младият участник е едва шестгодишен.

Състезателите се изправят пред предизвикателството да изкачат близо 60-метровата сграда за не повече от 20 минути. Фасадата на общинската сграда, с нейния релефен дизайн и повтарящи се малки хватки, предоставя възможност за два различни метода на катерене - спелео и класическо.

Организаторите споделят, че с всяка изминала година интересът към събитието нараства, превръщайки го в едно от най-очакваните състезания от този тип в България. В стремежа си да разнообразят преживяването, те са добавили и нов модул за пещерняци в тазгодишното издание.

Въпреки че времето за изкачване е от ключово значение за състезателите, организаторите подчертават, че има и участници, които просто искат да предизвикат собствените си възможности, без да се състезават за време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари