20-годишен мъж с 11 предишни осъждания остава в ареста

0
Младежът се изправи пред съда във Варна по обвинение за грабеж
Младежът се изправи пред съда във Варна по обвинение за грабеж

Младежът се изправи пред съда във Варна по обвинение за грабеж

Окръжният съд във Варна определи мярказадържане под стража“ на 20-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършен грабеж в условията на опасен рецидив.

Според обвинението, престъплението е извършено на 30 юни тази година, в магазин в централната част на Варна. Като заплашил касиера с нож, обвиняемият успял да отнеме 1000 лева от търговския обект.

В НК предвиденото наказание за извършеното престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години и конфискация на ½ от имуществото на извършителя, съобщават от съда.

Двадесет годишният мъж има 11 предишни осъждания, основно за престъпления срещу собствеността. Последното наказание е изтърпял през юни миналата година.

След като съобрази събраните до момента доказателствата по делото, Варненският окръжен съд прецени, че има достатъчно данни, за да направи извод за обоснованост на подозрението на прокурора за съпричастност на мъжа към престъплението, за което е обвинен. Според съда е налична и друга, изискуема от закона предпоставка за определяне на най- тежката мярка за неотклонение – реална опасност лицето да извърши престъпление. Изводът се подкрепя от справката за съдимост, като съдебният състав подчерта, че повечето от предходните осъждания на обвиняемия са за престъпления срещу собствеността. Поради изложените съображения, Варненският окръжен съд прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение, която да възпре 20-годишния мъж от извършване на обществено опасни деяния, е “задържане под стража”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    джони
    И сега ще го пуснат.
  • 10
    2
    Аааааа
    Че какво чакат и не го затворят???? Това е в България!!!! Или,ако не го опандизят,бой с камъни!!!! В България няма закони!!!
  • 12
    1
    Адолф
    Направо го застреляйте гнусния циганин! Защо и кому е нужно да издържаме подобен човешки отпадък и в затвора?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари