18-годишна колоездачка загина след падане в Цюрих

0
Фатално падане помрачи световното първенство по колоездене
Фатално падане помрачи световното първенство по колоездене

Фатално падане помрачи световното първенство по колоездене

Трагедия помрачи световното първенство по колоездене в Цюрих, Швейцария. Младата надежда на швейцарското колоездене, Мюриел Фюрер, почина на 18-годишна възраст след тежък инцидент по време на състезанието.

Инцидентът се случи в четвъртък по време на общия старт при девойките. Фюрер претърпя сериозно падане, което наложи спешната ѝ евакуация с хеликоптер до Университетската болница в Цюрих. Въпреки усилията на медицинския екип, младата спортистка издъхна рано тази сутрин вследствие на получените тежки травми в областта на главата.

Международният колоездачен съюз (UCI) потвърди трагичната новина, изразявайки дълбоката си скръб от загубата на талантливата колоездачка. В официално изявление от UCI споделиха: "Колоезденето загуби състезател с много светло бъдеще пред себе си".

Тази трагедия повдига отново въпроси за безопасността в колоезденето, особено при младите спортисти. Световното първенство в Цюрих, което трябваше да бъде празник на спорта, сега е помрачено от загубата на един млад живот.

Мюриел Фюрер беше считана за една от най-перспективните млади колоездачки на Швейцария. Нейната преждевременна кончина е не само огромна загуба за семейството и приятелите ѝ, но и за цялата колоездачна общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари