170 пожара загасени в страната за 24 часа

0
Пожарникарите реагираха на 224 сигнала
Пожарникарите реагираха на 224 сигнала

Пожарникарите реагираха на 224 сигнала

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) съобщи, че общо 170 пожара са били загасени в страната през изминалото денонощие. Пожарните звена са реагирали на 224 сигнала за произшествия, като 24 от пожарите са нанесли преки материални щети.

Пожари с материални щети

От 24 пожара с преки материални щети, девет са възникнали в жилищни сгради. Още два пожара са се случили в спомагателни, временни или паянтови постройки, три в транспортни средства и четири в горски масиви. Тези инциденти подчертават необходимостта от постоянна бдителност и спазване на противопожарните правила, особено в горещите летни месеци, когато рискът от пожари е по-висок.

Пожари без материални щети

В рамките на изминалото денонощие са възникнали 146 пожара без нанесени материални щети. От тях 96 са били в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и 42 в отпадъци. Тези пожари показват значителен брой инциденти, които въпреки че не са нанесли преки щети, представляват сериозна заплаха за околната среда и човешкото здраве.

Спасителни дейности и помощни операции

ГДПБЗН е извършила 49 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи в транспортни средства. Тези усилия подчертават широкия обхват на дейността на пожарната служба, която не се ограничава само до гасене на пожари, но включва и спасителни операции при различни инциденти.

Лъжливи повиквания

През изминалото денонощие са отчетени пет лъжливи повиквания. Лъжливите сигнали не само хабят ресурсите на службите, но и могат да забавят реакцията при истински инциденти, поставяйки в риск живота и имуществото на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари