17-годишното момиче от Варна взело ключовете от баща си, бързайки за училище

0
Ученичка без книжка рискува живота на пешеходци
Ученичка без книжка рискува живота на пешеходци

Ученичка без книжка рискува живота на пешеходци

Драматичен инцидент разтърси Варна, когато 17-годишно момиче без шофьорска книжка катастрофира в един от най-натоварените подлези в града. Случаят повдигна сериозни въпроси за безопасността на пътя и отговорността на родителите.

Хронология на събитията

Според информация от главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция" във Варна, инцидентът е резултат от комбинация от несъобразена скорост и липса на шофьорски умения. Момичето е взело ключовете на автомобила от баща си, бързайки за училище.

Последствия от инцидента

При катастрофата няма пострадали минувачи, но самата водачка е получила сериозни наранявания. Тя е настанена в болница с фрактура на ръката, счупени гръден и шийни прешлени, въпреки че животът ѝ не е в опасност.

Разследване и санкции

Главен инспектор Камбуров съобщи, че се очакват резултатите от кръвната проба за алкохол и наркотични вещества. Междувременно са съставени актове както на непълнолетната водачка, така и на нейния родител. Регистрацията на автомобила е прекратена за срок от 6 месеца.

Тревожна тенденция

Инспектор Камбуров подчерта, че това не е изолиран случай: "За тази година на територията на Варна са установени над 500 такива водачи". Той добави, че когато собственик на автомобил допусне употребата му от неправоспособен водач, се образуват административно наказателни производства.

Социални медии разкриват предишни нарушения

Видеоматериали, циркулиращи в социалните мрежи, показват, че това не е първото подобно нарушение на момичето. Тези кадри ще бъдат част от разследването на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари