17-годишно момче загина след токов удар в Рудозем

0
Прокуратурата разследва обстоятелствата около инцидента
Прокуратурата разследва обстоятелствата около инцидента Снимка: БГНЕС / Архив

Прокуратурата разследва обстоятелствата около инцидента

Трагичен инцидент потресе малкия родопски град Рудозем. Седемнадесетгодишно момче загуби живота си след контакт с високоволтово електрическо съоръжение в покрайнините на населеното място. Инцидентът се случи в ранните часове на вторник, като сигналът за откриването на бездиханното тяло бе подаден около полунощ.

Окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов, потвърди пред журналисти, че водещата версия на разследването е свързана с покатерване на младежа върху електрически стълб с високо напрежение. При извършения оглед на местопроизшествието, криминалистите са установили наличието на характерни следи от изгаряния по тялото на жертвата.

Впоследствие извършената аутопсия е потвърдила, че причината за фаталния изход е било преминаването на електрически ток през организма на младежа. Във връзка със случая е образувано досъдебно производство по член 115 от Наказателния кодекс.

Прокурор Симов допълни, че предстои извършването на редица експертизи, които ще спомогнат за изясняването на всички обстоятелства около трагичния инцидент. След приключването им ще бъде направена преценка относно евентуалното наличие на виновни или съпричастни лица към смъртта на момчето.

Случаят хвърля светлина върху необходимостта от повишаване на обществената информираност относно опасностите, свързани с електрическите съоръжения. Експерти призовават за засилване на превантивните мерки и образователните инициативи, насочени към младите хора, с цел предотвратяване на подобни трагични инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари