17- годишният младеж, пребил жена в Перник, остава в ареста

1
Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата
Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата Снимка: Прокуратура на РБ

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата

Днес съдът в град Перник, по искане на Районна прокуратура - Перник, взе решение за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишен младеж, обвинен в причиняване на средна телесна повреда. Случаят, който привлече общественото внимание, се отнася до нападение, извършено на 29 юли 2024 г. на ул. „Юрий Гагарин“ в града.

Според информацията, предоставена от разследващите органи, обвиняемият нападнал жена на улицата, като ѝ нанесъл удари с юмруци в лицето и главата, както и ритници в тялото и главата. В резултат на нападението, пострадалата е претърпяла сериозни травми, включително счупване на челюст и временно опасно за живота разстройство на здравето.

Обвинението срещу младия мъж включва нанасяне на средна телесна повреда, квалифицирана като престъпление по член 131, алинея 1, точка 12, връзка с член 129, алинея 2, връзка с алинея 1, връзка с член 63, алинея 1, точка 3 от Наказателния кодекс на Република България. Характерът на деянието е определен като извършен по хулигански подбуди, което допълнително утежнява обвинението.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник. Властите работят усилено, за да установят всички обстоятелства около инцидента и да осигурят справедливост за пострадалата. Обвиняемият ще остане в ареста, докато съдебните процедури продължават, като неговото поведение и предишни действия също ще бъдат разгледани в контекста на делото.

Случаят в Перник предизвика вълна от възмущение сред местната общност, която настоява за строги мерки срещу насилието. Много граждани изразиха своето съчувствие към пострадалата жена и призоваха за бързо и справедливо правораздаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари