16 автори събират творчество си в едно събитие

0
Откриват изложба „Випуск 1980 г.“ на факултета по изобразително изкуство във Велико Търново
Откриват изложба „Випуск 1980 г.“ на факултета по изобразително изкуство във Велико Търново Снимка: РХГ

Откриват изложба „Випуск 1980 г.“ на факултета по изобразително изкуство във Велико Търново

На 4 юли (четвъртък), от 18:00 часа, ще бъде открита изложбата „Випуск 1980 г.“, която обединява творбите на 16 талантливи автори, завършили във Факултет „Изобразително изкуство“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Това събитие в Русенската художествена галерия обещава да бъде истинско културно преживяване за всички любители на изкуството.

Изложбата ще предостави на посетителите възможността да се насладят на разнообразие от произведения, включително живопис, графика, скулптура, колаж и фотография. Всеки от участниците е подготвил специално подбрани творби, които отразяват уникалния му стил и техника.

Живопис

Чавдар Петров, Златка Стойкова, Миряна Савова, Ренина Лекова, Валерия Стоянова, Пена Николова и Деян Йорданов ще представят своите живописни платна, които варират от реалистични до абстрактни форми, предаващи различни емоции и идеи.

Графика

Петър Лазаров, Янко Ненов, Ива Русинова, Тихомир Русинов и Мариана Петкова ще демонстрират своите графични умения чрез произведения, съчетаващи различни техники и подходи. Техните графики разказват истории и вълнуват със своите детайли и композиции.

Скулптура

Атанас Карадечев и Зюхтю Калит ще представят своите скулптури, които впечатляват със своята форма и изработка. Техните произведения ще внесат триизмерно измерение в изложбата и ще предложат нов поглед към изкуството.

Фотография

Димитър Евтимов ще участва с фотографски творби, които улавят моменти от реалността и ги превръщат в изкуство. Неговите снимки ще предложат нова перспектива и ще предизвикат размисъл.

Колаж

Пламен Петков ще допринесе с колажи, които съчетават различни материали и техники, за да създадат уникални и впечатляващи произведения. Неговите творби ще внесат допълнителен колорит в експозицията.

Специални гости

Събитието ще бъде обогатено със специалното участие на балет „Фрийдъм“, който ще представи кратка танцова програма по време на откриването на изложбата. Танцовите изпълнения ще добавят още един слой на културното изживяване за присъстващите.

Изложбата „Випуск 1980 г.“ обещава да бъде значимо събитие в културния календар на града, което не трябва да се пропуска. Всички любители на изкуството са поканени да посетят и да се насладят на това уникално събиране на таланти и творчество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари