14-годишното момче, което уби майка си в Пловдив, е било подложено на системно насилие

0
Любомир Биларев получи мярка "под надзор на родителите"
Любомир Биларев получи мярка "под надзор на родителите" Снимка: БНР

Любомир Биларев получи мярка "под надзор на родителите"

Пловдивският окръжен съд постанови мярка "под надзор на родителите" за 14-годишния Любомир Биларев, който е обвинен в умишлено убийство на майка си. Съдебното решение идва след внимателно разглеждане на обстоятелствата около трагичния инцидент, разкриващи сложна картина на домашно насилие и злоупотреба с алкохол.

Хронична алкохолна зависимост в основата на трагедията

Магистратите отбелязаха, че ключов фактор за инцидента е била хроничната алкохолна зависимост на майката. Според представените доказателства, тя е консумирала ежедневно над една бутилка уиски в комбинация с антидепресанти. Това поведение е довело до системно малтретиране на детето, включително физическо насилие и емоционално унижение.

Системно малтретиране и домашно насилие

Доказателствата, разгледани от съда, разкриват тревожна картина на продължително малтретиране. Момчето е било подложено на физическо насилие от страна на майка си, включително опити за душене. Освен това, тя редовно го е унижавала вербално, наричайки го "боклук". Тормозът се е разпрострял и върху бабата на Любомир, която е играла ключова роля в отглеждането му.

Съдебно решение и обосновка

При вземането на решението си, съдът е взел предвид няколко ключови фактора:

  • Липса на криминални прояви: Любомир няма предишни нарушения на закона.
  • Ученически статус: Момчето продължава да посещава училище.
  • Родителска грижа: Бащата на Любомир е поел ангажимент да се грижи за него.
  • Сътрудничество с властите: След инцидента, Любомир и баща му са се обадили на телефон 112 и са признали случилото се.

Съдът заключи, че няма опасност момчето да се укрие или да извърши друго престъпление, вземайки предвид възрастта му и обстоятелствата около инцидента.

Възможност за обжалване

Важно е да се отбележи, че наложената мярка не е окончателна и подлежи на обжалване. Това оставя възможност за по-нататъшно разглеждане на случая и евентуална промяна в съдебното решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари