14-годишният Момчил е загинал при инцидента край село Български извор

0
Ученикът от Галата е бил пометен от моторист
Ученикът от Галата е бил пометен от моторист

Ученикът от Галата е бил пометен от моторист

Трагичен инцидент отне живота на 14-годишно момче край село Български извор.

В късния петъчен следобед тежка катастрофа между моторист и две деца на скутери потресе жителите на село Български извор, област Ловеч. Инцидентът се случи на главния път, преминаващ през населеното място, който все още е основна пътна артерия по маршрута София - Варна.

Жертва на пътния инцидент

Трагичният инцидент отне живота на 14-годишния Момчил от съседното село Галата, пише вестник "Труд".

Момчето е загинало на място след сблъсъка. Другото дете, участвало в инцидента, е настанено в болница в критично състояние, като медицинските екипи полагат усилия да спасят живота му.

Призиви за по-безопасни пътища

Жителите на Български извор отново повдигат въпроса за спешната нужда от изграждане на околовръстен път, който да отклони интензивния трафик от населеното място. Местните са категорични, че пътните инциденти в района са станали ежедневие и настояват за бързи мерки за повишаване на безопасността.

Опасна отсечка

Трагедията идва само дни след публикуването на доклад от Института за пътна безопасност, който определя отсечката Боаза - Български извор като една от най-рисковите в страната. Докладът подчертава високия брой пътнотранспортни произшествия, значителния брой жертви и тежко пострадали в резултат на катастрофи в региона.

Случаят е поредното напомняне за необходимостта от спешни мерки за подобряване на пътната инфраструктура и безопасност в България, особено в райони с интензивен трафик и преминаващи през населени места главни пътища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари