137 нови лампи ще осветяват Паметника на свободата

0
137 нови лампи ще осветяват Паметника на свободата
137 нови лампи ще осветяват Паметника на свободата Видео: Русе Медиа

Модернизация на осветлението в центъра на Русе разкрива стари проблеми

Реконструкцията на художественото осветление около Паметника на свободата в Русе разкри сериозни недостатъци в първоначалния проект. Работниците, ангажирани с възстановяването, констатираха редица проблеми, свързани с проектирането, качеството на материалите и изпълнението.

При демонтажа на старите осветителни тела се установи, че те са в изключително лошо състояние. Лампите са с изгорели пури, пълни с вода и със скъсани болтове, предава Русе Медиа. Специалистите на място отбелязват, че материалът, от който са изработени телата, не отговаря на необходимите стандарти за дебелина и съдържание на алуминий.

Проектът за обновяване на осветлението включва подмяна на всички 137 лампи около паметника. Към момента са монтирани 20 нови осветителни тела. Интересен елемент в новата инсталация е, че на всеки 10 стандартни лампи ще бъде поставена една акцентна, която ще излъчва зелена светлина.

Освен подмяната на самите лампи, се обновява и цялата електрическа инсталация. Внедрява се нова технология за изграждане на електрическите връзки, което се очаква да повиши надеждността и ефективността на системата.

Един от най-сериозните проблеми, идентифицирани по време на ремонта, е свързан с основата, върху която са монтирани осветителните тела. Това изисква допълнително внимание и усилия от страна на екипа, работещ по проекта.

Предвижда се реконструкцията на осветлението около Паметника на свободата да приключи в срок от 60 дни. Този проект е част от по-мащабните усилия за обновяване и модернизиране на градската среда в Русе, с фокус върху подобряване на инфраструктурата и естетическия облик на централната градска част.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Aha
    Толкова години никой не е пипнал или опитал да ремонтира лампите. Сега тръгналини констатирали...Ама нали всичката помия се издипва от офисите на общината?! След като проектът е изпълнен калпаво, фирмата изпълнител да поеме ремонта, койте е приел проекта да се понижи работно и това е. Все едно и също " ама той проекта не е аправен като хората, не сме ние отговорни". Напротив, сте отговорни.
  • 2
    1
    Идея
    Не е ли по добре 137 нови автомобила специализирани с логото.на гр.Русе да започнат да се занимават със сметоизвозване,сметопочистване ма Русе и общината,а частните дорми да си ходят в Спфия,Варна,Шумен или Пловдив? На работниците от чистота тъкмо ще се вдигнат заплатите от лъвският пай.който отива бадева за гъдели.И общината ше се грижи за хигиената на града и виновните ще бъдат налице в случай на несполука.Кмете,кмете,какво.ще кажеш или и тук ще си опръскан както с паркинга на заедноста?Предният кюет калпав,а тоя лабав.Кое е по зле?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари