13 държави от ЕС осъдиха изборните нарушения в Грузия

0
Германия, Франция и Нидерландия са сред критиците на изборния процес
Германия, Франция и Нидерландия са сред критиците на изборния процес

Германия, Франция и Нидерландия са сред критиците на изборния процес

Тринадесет държави-членки на Европейския съюз излязоха с остра позиция относно проведените парламентарни избори в Грузия, определяйки ги като несъответстващи на очакваните стандарти за страна-кандидат за членство в Европейския съюз.

Сериозни нарушения на международните норми

Министрите на европейската интеграция от водещи европейски държави, включително Германия, Франция и Нидерландия, изразиха загриженост относно констатираните нередности. "Международните наблюдатели съобщиха за нарушения по време на предизборната кампания, както и в деня на изборите", заявиха в общата си позиция министрите.

Критика към действията на Виктор Орбан

В позицията си европейските министри изрично "критикуват" преждевременното посещение на министър-председателя на Унгария - Виктор Орбан в Грузия, който демонстрира подкрепа към управляващата партия "Грузинска мечта".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари