10 пъти по-високи глоби за хвърлен фас в Русе

3
Драстично увеличение на глобите за нарушители за дребни нарушения
Драстично увеличение на глобите за нарушители за дребни нарушения

Драстично увеличение на глобите за нарушители за дребни нарушения

В град Русе се очертават сериозни промени в борбата със замърсяването на обществените пространства. Кметът на общината, Пенчо Милков, внесе предложение за изменения в Наредба № 3, касаеща организацията и развитието на комунално-битовата дейност. Основната цел на тези промени е да се повишат санкциите за нарушителите, които замърсяват градската среда.

Значително увеличение на глобите

Според новото предложение, глобите за нарушители ще претърпят съществено увеличение:

  • За физически лица: от досегашните 50 лева до 200 лева
  • За еднолични търговци и юридически лица: имуществени санкции до 400 лева

Особено внимание се обръща на така наречените "маловажни случаи". Това включва деяния като изхвърляне на угарки от цигари или билети от градския транспорт на улицата. За тези нарушения се предвижда:

  • Увеличение на глобата от 2 лева на между 20 и 50 лева
  • Налагане на санкцията чрез издаване на фиш по реда на Закона за административните нарушения и наказания

Разширяване на контролните органи

Освен увеличението на глобите, предложението включва и разширяване на кръга от служители, които имат правомощия да съставят актове за установяване на нарушения. Към досегашните представители на СЗ "ИООРС" и звено "Общинска полиция" се добавят и служителите от дирекция "Екология и зелена градска среда".

Обществено обсъждане

Предложението за промени в наредбата е внесено за 30-дневно обществено обсъждане. Това дава възможност на гражданите на Русе да се запознаят с планираните изменения и да изразят своето мнение по въпроса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    16
    Русенец
    Я вървете в "Европа" да видите колко кошчета за боклук има по улиците! Ще се държите боклука и ще си плащате глобите! Трябва разделно събиране и рециклиране! Трябва самосъзнание и натиск върху институциите. Все повече заприличваме на кочина.
  • 6
    15
    до 13
    Кметът разбира се има вина, но оправданието на много от мързеливците е, че кошчето/контейнера бил пълен, а това им е нотариално зачисления съд и явно има юридическа пречка да си изхвърлят отпадъка в друг съд. Да, някои от съгражданите ни са страшни свини. Да ме прощават прасетата за това сравнение!
  • 3
    14
    Фасилена
    А за изхвърлено семе на улицата колко е глобата?
  • 13
    13
    Григор
    Съгласен! Имам предложение обаче същата мярка да се приложи и за тези които си оставят отпадъците извън контейнерите за смет. На много места около контейнерите е ужасно. Кой е виновен, кметът ли?Всичко е въпрос на култура.
  • 8
    12
    123456
    Мизерията е.навсякаде а вървете да глобявате!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...