Жена открадна 4 кутии с дарения в София

0
Прокуратурата ѝ повдигна обвинение
Прокуратурата ѝ повдигна обвинение

Прокуратурата ѝ повдигна обвинение

38-годишна жена е задържана за кражба на кутии за дарения.

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение в кражба на 38-годишна жена, извършена при условията на продължавано престъпление. Жената е откраднала общо четири кутии за дарения от магазини в София, както и е направила неуспешен опит за кражба на пета, съобщиха от държавното обвинение.

На 5 май 2024 г. обвиняемата А.М. е откраднала кутия за дарения от магазин на пл. "Велчова завера", съдържаща 80 лева. На следващия ден тя е откраднала още една кутия от същия магазин, в която е имало 80 лева.

На 14 май 2024 г. около 3:00 ч. сутринта А.М. се е опитала да открадне кутия за дарения от магазин на бул. "Христо Смирненски", но е била прекъсната. 40 минути по-късно тя е откраднала кутия за дарения от магазин на ул. "Крум Попов", съдържаща 600 лева. Около 20:00 ч. същия ден А.М. е откраднала още една кутия за дарения от магазин на ул. "Персенк", в която е имало пари в брой.

Действията на А.М. се разглеждат като опасен рецидив, тъй като тя е осъждана преди за тежко умишлено престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 10 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари