Защо Кирил Петков нарушава Закона за движение по пътищата?

2
Диана Русинова публикува остър коментар за катастрофата с участието на автомобил на НСО
Диана Русинова публикува остър коментар за катастрофата с участието на автомобил на НСО

Диана Русинова публикува остър коментар за катастрофата с участието на автомобил на НСО

Председателят на Управителния съвет на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова изрази своите опасения и постави редица въпроси във връзка с тежката катастрофа, отнела човешки живот, край Аксаково. В коментара си тя засяга както пътната обстановка, така и действията на шофьора на автомобила на НСО и пътниците в него.

Въпроси за пътната обстановка:

  • Липса на ограничителна скорост: Защо на кръстовището, където е станала катастрофата, не е поставена ограничителна скорост, при положение че е голямо и криво?
  • Състояние на пътните знаци: Русинова поставя под въпрос състоянието на знака "Стоп", на който уж не е спрял загиналият. Според нея, знакът е завъртян настрани, което го прави трудно забележим.

Въпроси за действията на участниците в катастрофата:

  • Висока скорост: Как е възможно професионален шофьор от НСО да кара със скорост, вероятно над 100 км/ч, при неблагоприятни метеорологични условия и в близост до населено място?
  • Липса на колани: Русинова е забелязала, че предната седалка в автомобила на НСО е счупена и изнесена напред, което може да е индикация, че пътникът отзад не е бил с колан. Тя критикува съпредседателя на ПП Кирил Петков и неговия ПР-а, че са нарушили закона за движение по пътищата, като не са си сложили колани: "По спомен преди време именно г-н Петков обяви война на войната по пътищата? Странно нали, политиците, които от сутрин до вечер ни говорят за това колко са загрижени за пътната безопасност да си позволяват да нарушават правилата като не правят най-елементарното да си сложат поне колан."

Общи коментари:

  • Русинова изказва съболезнования на близките на загиналият и пожелава бързо възстановяване на пострадалата жена.
  • Тя отправя критики към Кирил Петков и неговото правителство за "разрушаването на републиканската пътна инфраструктура", което според нея е довело до липса на пътни знаци и маркировка, както и лошо състояние на асфалта.
  • Русинова подчертава, че пътната безопасност е експертен проблем, а не политически, и призовава за по-сериозно отношение от страна на управляващите.

Диана Русинова призовава за обективно разследване на катастрофата и за по-отговорно поведение на всички участници в движението по пътищата, независимо от техния обществен статус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Булетин, с редакция
    Поредните чалъми с които да изглежда,че оплюват НСО за пред на аселението,но не за по разследването по документи. Правят така да изглежда,че са виновни, но ги скатават, защото пишат, че хвмали колани, а другия водач не бил спрял на Стоп. Сиреч другия виновен,а той като е спрял и птеглял тях ги е нямало и те като карат лудо защото са горделивковци, се появяват когато навлиза в кръстовището и го виждат, че навлиза в него и им се иска тогава да е бил спрял,а не преди това и така явно е станала белята, заради тяхната несъобразена скорост при приближаване на кръстовище. Егати тъпите твърдения за успокояване на публиката с цел да помислят,че са виновни, но се оказва,че го правят така,че да не е обаче за ПТП, все едно скоростта им на движение не е причина,че е станало ПТП като другия водач няма как да знае и прецени техните такива им своеволия. Срамота. Схеми в действие постоянно с НСО има и все други им виновни, а не, че те не могат да карат разумно и законосъобразно,правилно.
  • 1
    10
    Бюлетин
    Поредните чалъми с които да изглежда,че НСО не са виновни,а уж са виновни,но само за това,че хвмали колани. Егати тъпите твърдения за успокояване на публиката с цел да помислят,че са виновни, но се оказва,че го правят така,че да не е обаче за ПТП, все едно скоростта им на движение не е причина,че е станало ПТП като другия водач няма как да знае и прецени техните такива им своеволия. Срамота. Схеми в действие постоянно с НСО има и все други им виновни, а не, че те не могат да карат разумно и законосъобразно,правилно.
  • -3
    9
    123
    Тоя толуп Русинова, е поредният инженеринг, който постепенно набутват в очите на хората. Дрънка безкрайно много и критикува но от нейното крякане няма абсолютно никаква полза, освен да залъже някой плебей да гласува впоследствие за нея. Помнете какво ви казвам.
  • 4
    8
    До едно
    Пожелавам ти среща с кортежа на НСО. Толкова ли си мразиш живота.
  • -3
    7
    До 1
    А мене ме спечели!Значи нулев резултат....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари