Стилияна Николова грабна злато от историческата Европейска купа в Баку

0
По пътя към отличието тя елиминира Боряна Калейн в директен двубой
По пътя към отличието тя елиминира Боряна Калейн в директен двубой Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница / Facebook

По пътя към отличието тя елиминира Боряна Калейн в директен двубой

Стилияна Николова спечели индивидуалния многобой на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан, а Боряна Калейн финишира на четвърто място.

Надпреварата се проведе по нов и експериментален начин, наречен "Крос битки", в който има директни елиминации между участничките. Двете ни представителка се представиха много силно и достигнаха полуфиналите, където се изправиха една срещу друга със своите съчетания на бухалки. В крайна сметка Николова надделя със съвсем малко - 34.250 точки срещу 34.100, информира БГНЕС.

Във финала Николова победи италианката София Рафаели в съчетания на лента, за да грабне титлата, докато в малкия финал Калейн отстъпи на Дария Атаманов (Израел), също на лента. България беше единствената страна с две участнички в топ 4.

Ансамбъл-жени зае четвърта позиция в многобоя на Европейската купа. Вторият състезателен ден на първата в историята Европейска купа стартира с квалификации/многобой при ансамблите. България е представена в азербайджанската столица от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Отличен старт за грациите на Весела Димитрова и Ясена Стойнева със съчетанието с 5 обръча, в смесено съчетание за съжаление допуснаха сериозни грешки и с общ актив от 66.900 (37.750 на 5 обръча и 29.150 на 3 ленти + 2 топки), завършиха на четвърто място в класирането за многобоя.

Шампион в многобоя е ансамбълът на Израел с актив от 73.550 (38.400 на 5 обръча и 35.150 на ленти и топки). Сребърният медал е за ансамбъла на Италия със сбор от 71.700 (37.700 на 5 обръча и 34.000 на ленти и топки). Бронзът отиде при Азербайджан с 71.550 (37.550 на 5 обръча и 34.000 ленти и топки).

Два от два възможни финала за гимнастичките на България във финалния неделен ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари