Павела Митова: ИТН подкрепят развитието на ядрената енергетика

0
Зелената сделка трябва да се преразгледа, заяви кандидат-депутатът
Зелената сделка трябва да се преразгледа, заяви кандидат-депутатът Видео: NOVA

Зелената сделка трябва да се преразгледа, заяви кандидат-депутатът

Ще се стремим да покажем още повече нашата експертиза, тъй се доказа, че тя продуктивна. Това каза кандидат-депутатът от ИТН Павела Митова в ”Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Тя коментира присъствието ѝ в избирателните листи и за българското Народно събрание, и за Европейския парламент така: ”Ще се съобразя с отреденото от българските граждани, но ще взема предвид и мнението на колегите ми, защото е важно да знаеш къде ще бъдеш най-полезен.”

По отношение на Северна Македония тя посочи, че „позицията на България е била национално предателство и даде предпоставка на македонските власти да смятат, че сме лесно манипулируеми от чужди сили”. „Антибългарското говорене отчита параметрите на нашата слабост”, допълни Митова.

По темата за Зелената сделка тя беше категорична, че трябва да бъде предоговорена. „Не само България може да предоговори Зелената сделка, Европейският съюз може да го направи”, каза политикът. Тя е на мнение, че тази сделка поставя Европа в по-трудна позиция за развитието на бизнеса и икономиката на континента. Политикът посочи, че такъв тип енергийна политика превръща България от износител във вносител.

Митева бе категорична, че ИТН подкрепят развитието на ядрената енергетика в страната. Тя посочи, че трябва да има диверсификация на енергийните източници. „Не можем да разчитаме само на фотоелектрическите централи, защото те не могат да балансират системата”, заяви кандидат-депутатът от ИТН.

По темата за размера на минималната работна заплата Митова каза, че трябва да има почасова ставка, която да бъде различна спрямо различните индустрии и райони.

За минималната пенсия тя заяви, че водената досега политика е грешна. По нейни думи трябва да се има предвид, че първоизточникът на проблема е демографската криза, тъй като има дисбаланс между приходната и разходната част в бюджета.

Митева изрази надежда, че България скоро ще може да влезе в сухопътния Шенген.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари