Наближава крайният срок за предложенията за наградите „Русе“ и „Млад творец“

0
Отличията се връчват на тържествена церемония на 23 май
Отличията се връчват на тържествена церемония на 23 май

Отличията се връчват на тържествена церемония на 23 май

Община Русе напомня, че на 10 май изтича срокът за прием на предложения за тазгодишните носители на Награда „Русе“ и Награда „Млад творец“, които ще бъдат връчени на тържествена церемония на 23 май в Доходното здание.

Предложенията за Награда „Русе“ и Награда „Млад творец“ се депозират в Деловодството на Община Русе в запечатан плик с четливо изписана номинационна категория и следва да съдържат изчерпателна аргументация, както и да бъдат изготвени от организации и институции, работещи в съответните области, съобщават от общинската администрация.

С Награда „Русе“ се удостояват творци, дейци, творчески екипи със заслуги в областта на изкуството и културата, образованието и науката за значителен принос за издигане авторитета на Русе. Наградата се връчва на лица за постижения в периода от 10 май на предходната година до 10 май на текущата година. Награда „Русе“ не могат да получават лица и организации, удостоявани със същата награда в предишни години.

Наградата се връчва в две области, както следва:

Изкуство и култура:

1. Литература – 1 индивидуална награда – проза, поезия, драматургия, превод, журналистика и културно-историческо наследство.

2. Сценични изкуства – 1 индивидуална и 1 колективна награда – театър, опера, оперета, мюзикъл, куклен театър, танци, музика.

3. Визуални изкуства – 1 индивидуална награда – изобразително изкуство, архитектура, филмово изкуство, аудио-визуално изкуство.

4. Изключителен принос в областта на изкуството и културата – 1 индивидуална награда.

Образование и наука:

1. Постижения в областта на предучилищно, начално, основно образование – 1 индивидуална награда.

2. Постижения в областта на гимназиалното и висшето образование – 1 индивидуална награда.

3. За научен и учителски екип – 1 колективна награда.

4. Изключителен принос в областта на образованието – 1 индивидуална награда.

Удостоените с Награда „Русе“ 2024 ще получат бронзова статуетка по авторски проект на скулптора Георги Радулов и диплом.

Наградата „Млад творец“ отличава млади русенски творци в областта на изкуствата и културата на възраст до 30 години с високи творчески и артистични постижения. Тя е учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови и се придружава от парична сума в размер от 600 лв. и награден знак, осигурени от тяхното семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари