Младежкият противопожарен отряд от Ветово отива на Републиканските състезания

0

Областната надпревара се проведе на територията на Втора РСПБЗН

Приключиха областните състезания между младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” при РДПБЗН – Русе. Финалът на тазгодишното издание на традиционната надпревара се проведе вчера на територията на Втора РСПБЗН и до нея достигнаха 4 отбора от областта: МПО "Бели Лом" СУ “Васил Левски” - гр. Ветово; МПО "Николай Николаев" СУ “Панайот Волов” - гр. Бяла; МПО "Светкавиците" ОУ “Св. Паисий Хилендарски” - гр. Сливо поле; МПО СУ “Възраждане” - гр. Русе. Отборите включват 10 души – 9 състезатели и един резерва, като възрастовата граница на участващите състезателите е от 12 до 16 години, съобщиха от ОДМВР - Русе.

Състезанието протече в две дисциплини – “400 м щафетно бягане с препятствия” и “Бойно разгръщане на състезателна пътека”.

Комплексен победител стана младежки противопожарен отряд "Бели Лом" при СУ “Васил Левски” - гр. Ветово. Той ще представи Област Русе на Републиканските състезания на младежките противопожарни отряди. На второ място се класираха учениците от СУ “Възраждане” - гр. Русе, следвани от отборите на Бяла и Сливо поле.

По инициатива на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР съвместно с Министерство на образованието и науката през 1999 г. е утвърден статутът на младежките противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите и аналог на младежките противопожарни формирования в развитите европейски страни. С това е възстановена една десетилетна традиция за работа с подрастващите под формата на младежки противопожарни формирования. Освен като извънкласна форма за повишаване противопожарната култура на подрастващите младежките противопожарни отряди функционират и под формата на свободно избираем предмет. В този случай те получават одобрение и финансова подкрепа от общинските съвети.

В отрядите младите огнеборци (ученици на възраст от 10 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност (от 12 до 16 години) и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и други общественополезни акции. Инструктори на отрядите са държавни служители от НСПБЗН – МВР, бивши пожарникари и учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари